Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Gradsko veće odlučilo -NE DAJE SE SAGLASNOST DA SE U GAMZIGRADSKOJ BANJI OTVORI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE
Gradsko veće odlučilo -NE DAJE SE SAGLASNOST DA SE U GAMZIGRADSKOJ BANJI OTVORI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE

Gradsko veće odlučilo -NE DAJE SE SAGLASNOST DA SE U GAMZIGRADSKOJ BANJI OTVORI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE

Gradsko veće proslediće gradskom parlamentu i zaključak kojim se ne daje saglasnost Komesarijatu za izbeglice i migracije da na teritoriji MZ Gamzigradska banja oformi prihvatni centar za migrante i tražioce azila, na osnovu Zaključka Vlade Srbije od oktobra.

U obrazloženju, o kome su i na prethodne dve sednice većnici razgovarali, navodi se da na teritoriji Grada Zaječara ne postoji problem grupisanja i povećanja koncentracije migranata, s obzirom na to da njihov krajnji cilj nije Gamzigradska banja, niti Zaječar.

Kako je Zakonom o upravljanju migracijama propisano da se moraju poštovati strategije i politike ekonomskog razvoja, Gradsko veće navodi da su Startegijom lokalnog ekonomskog razvoja Grada Zaječara od 2015-2020 godine Gamzigradska banja i arheološko nalazište Feliks Romulijana definisani kao nosioci razvoja turizma na ovom području, a da je ovo prirodno lečilište u proceduci dobijanja statusa banje. Takođe, članovi saveta MZ Gamzigrad i Gamzigradska banja obavestili su Gradsko veće da otvaranje centra za migrante u banji nije dobro rešenje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>