Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Gradsko veće: MILION I PO DINARA za OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, nova sistematizacija radnih mesta u Gradskoj upravi…
Gradsko veće: MILION I PO DINARA za  OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, nova sistematizacija radnih mesta u Gradskoj upravi…
Foto Ilustracija

Gradsko veće: MILION I PO DINARA za OŠ „Ljubica Radosavljević Nada“, nova sistematizacija radnih mesta u Gradskoj upravi…

Članovi Gradskog veća utvrdili su predlog Programa kontrole stanja životne sredine na teritoriji grada za 2017. godinu i doneli odluku o pokretanju postupka otuđenja 11 garaža iz javne svojine Grada Zaječara, u ulici „Nikole Pašića“.

Većnici su razmatrali i Obaveštenja o rezultatima ispitivanja vode za piće sa arteskih česama u Zaječaru, koje je na zahtev Gradskog veća od 31.oktobra uradio Zavod za javno zdravlje „Timok“.

Direktor JKP “Vodovod“ Marko Paunović objasnio je da je analiziran kvalitet vode sa 27 arteskih česama u gradu, a da zbog pojačanog mirisa i ukusa voda nije za piće sa česme „Zlatna zvezda“ i da je natpis već postavljen na česmi. Paunović je rekao da su prvi put zaključci i mišljenja dati uopšteno, za sve česme. Ostalo je nejasno zbog čega ZZJZ predlaže kompletnije analize, kada ranije nisu rađene.

Članovi Gradskog veća, uzimajući u obzir činjenicu da najmanje 20 godina u Zaječaru nije bilo nikakve epidemije zbog zagađene vode, kao i da su rezultati analiza, bez dodatnih objašnjenja, potpuno nejasni, naložili su JKP „Vodovod“ da od ZZJZ „Timok“ zatraži precizno tumačenje i jasno definiše zaključke o kvalitetu vode sa arteskih česama.

Većnici su se složili da iz tekuće budžetske rezerve bude odoboreno milion i po dinara za izradu projektne dokumentacije za radove na investicionom održavanju školske zgrade i dvorišta sa ogradom OŠ „LJubica Radosavljević Nada“, koja je neophodna radi apliciranja za sredstva od Vlade Srbije za kompletno uređenje objekta.

Na sednici Gradskog veća usvojen je predlog Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi i drugim organizacionim celinama, imenovani predsednici dva školska odbora i novi predsednika UO Narodnog muzeja – Violeta Stanković Anđelković.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>