Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Zaječar: Data saglasnost gradonačelniku za potpisivanje novog sporazuma sa preduzećem „Štrabag“
Zaječar: Data saglasnost gradonačelniku za potpisivanje novog sporazuma sa preduzećem „Štrabag“

Zaječar: Data saglasnost gradonačelniku za potpisivanje novog sporazuma sa preduzećem „Štrabag“

Danas je održana 16. sednica Gradskog veća grada Zaječara, na kojoj je jednoglasno usvojen Predlog Zaključka o davanju saglasnosti gradonačelniku grada za potpisivanje Sporazuma o načinu regulisanja dospelih neizmirenih novčanih obaveza između Grada Zaječara i „Štrabag“ d.o.o. Beograd, na osnovu prethodno zaključenih sporazuma. Ukupan dug grada prema preduzeću Štrabag, iznosi 53 miliona dinara.

Grad Zaječar je 2016. godina sa Štrabagom sklopio dva sporazuma, od kojih je samo jedan, delimično izmiren. Isplata dugovanja na osnovu drugog sporazuma, nije još ni započeta.

„Kao što znate 2016. godine su sklopljena dva sporazuma, na osnovu kojih je trebalo da se izmire obaveze prema preduzeću Štrabag. Jedan sporazum smo delimično izmirili, ostalo je da se izmiri još 14 miliona po tom sporazumu, dok isplata dugovanja na osnovu drugog sporazuma nije još ni započeta. U sporazumu je stajalo da je kamata za neplaćene rate 22 miliona dinara. Ovim sporazumom se ta kamata smanjuje na 11 miliona, ukoliko se obaveze koje ima grad izmire u celosti“, istakla je izvestilac Danijela Miletić.

Marina Milić, zamenik gradonačelnika grada Zaječara je istakla da je cilj potpisivanja novog sporazuma između grada Zaječara i Štrabaga, smanjenje duga za iznos kamate.

„Suština ovog sporazuma je da se prethodna dva sporazuma stave kao jedno potraživanje koje Štrabag ima od grada i da se u tom smislu izvrši otpis zakonske zatezne kamate u iznosu od 50% ukoliko se izmire sve obaveze prema ovom poveriocu, pre ugovorenog roka, što je i cilj potpisivanja ovog sporazuma – ušteda kamate za oko 11 miliona dinara“, istakla je Marina Milić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>