Najnovije vesti
Home / Vesti / Gradsko veće dalo saglasnost za prodaju konja -Lalić: KONJI NE ODLAZE U KLANICU, VEĆ LJUBITELJIMA ŽIVOTINJA
Gradsko veće dalo saglasnost za prodaju konja -Lalić: KONJI NE ODLAZE U KLANICU, VEĆ LJUBITELJIMA ŽIVOTINJA

Gradsko veće dalo saglasnost za prodaju konja -Lalić: KONJI NE ODLAZE U KLANICU, VEĆ LJUBITELJIMA ŽIVOTINJA

Na danas održanoj sednici Gradskog veća u Zaječaru, većnici su većinom glasova usvojili Predlog Zaključka o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Timok-održavanje“ Zaječar za prodaju pet grla konja u vlasništvu grada Zaječara putem licitacije.

Naime, kako se navodi u obrazloženju odluke, Javno komunalno preduzeće „Timok – održavanje“ se 26. aprila ove godine obratilo Gradskom veću zahtevom, uz koji je dostavljena i Odluka privremenog Nadzornog Odbora ovog Javnog preduzeća, da se pet grla u odmakloj životnoj dobi prodaju putem licitacije. U zahtevu se navodi da je njihovo kondiciono stanje slabo i da kao takvo zahteva poseban tretman i posebne uslove čuvanja i nege i zdravstvenog nadzora, a sve to, dodaje se, nije moguće nadalje obezbeđivati u organizaciji preduzeća.

Vice Lalić, v.d. direktora Javnog preduzeća „Timok-održavanje“ je povodom ove tačke istakao da se konji koji se nalaze u Konjičkom klubu na Kraljevici ne prodaju klanicama, već pravim ljubiteljima životinja koji će moći da se brinu o njima na adekvatan način zbog njihovog stanja.

„Zbog raznih priča koje kruže gradom, moram da napomenem, kako ne bi došlo do zabune, da ova odluka ne podrazumeva da će ti konji završiti u nekoj klanici, već se sprovoditi licitacija na kojoj će moći da se prijave svi zainteresovani, pravi ljubitelji ovih životinja. Upravo zbog tih raznih priča, javilo se dosta zainteresovanih ljubitelja životinja, koji će sigurno doći na licitaciju, tako da su te priče o prodaji konja klanicama, koji se nalaze, totalno neosnovane“, rekao je Lalić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>