Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Gradski većnici smenili likvidacione upravnike i postavili nove! POKRENUT POSTUPAK LIKVIDACIJE DIREKCIJE ZA IZGRADNJU!
Gradski većnici smenili likvidacione upravnike i postavili nove! POKRENUT POSTUPAK LIKVIDACIJE DIREKCIJE ZA IZGRADNJU!

Gradski većnici smenili likvidacione upravnike i postavili nove! POKRENUT POSTUPAK LIKVIDACIJE DIREKCIJE ZA IZGRADNJU!

Na juče održanoj sednici Gradskog veća grada Zaječara, većnici su većinom glasova usvojili Nacrt Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Direkcija za izgradnju“ Zaječar zbog lošeg finansijskog stanja ovog preduzeća, čiji je račun u blokadi već nekoliko meseci, te s toga nije u mogućnosti da ostvari njedan cilj zbog koje je preduzeće osnovano.

„Direkcija za izgradnju je u blokadi od februara 2014. godine. Dugovanje je oko 187 miliona dinara. Radnici sede kući, a idu im plate. Neki su preuzeti od strane Gradske uprave. Prva mera u nizu je pokretanje postupka likvidacije“, rekao je gradonačelnik Boško Ničić, obrazlažući odluku i dodao:

„Likvidacija ovog preduzeća će i najviše koštati grad Zaječar“.

Na jučerašnjoj sednici Gradskog veća smenjeni su i pojedini likvidacioni upravnici i postavljeni novi.

Usvojena je izmena i dopuna Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP „Objedinjena naplata“ Zaječar. Dosadašnji likvidacioni upravnik  Milena Popović, ekonomista u oblasti poslovne informatike, razrešena je te funkcije, nakon njene pismene ostavke na mestu likvidacionog upravnika. Za novog likvidacionog upravnika, imenovana je Jelena Vasić, diplomirani menadžer iz Zaječara.

Na sednici je usvojena i izmena i dopuna Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JP za urbanizam i projektovanje „Urbanizam Zaječar“ Zaječar. Zoran Stojković, diplomirani inženjer arhitekture iz Zaječara, dosadašnji likvidacioni upravnik ovog preduzeća, razrešen je dužnosti a njegovo mesto zauzeo je Marko Gubić, ekonomista iz Zaječara.

Većnici su, između ostalog, većinom glasova usvojili izmenu i dopunu Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad JKP Gradsko saobraćajno preduzeće „Zaječar“ -Zaječar. Boban Marković, diplomirani ekonomista iz Zaječara, razrešen je dužnosti likvidacionog upravnika ovog preduzeća, a na njegovo mesto postavljena je Jelena Milisavljević, diplomirani pravnik iz Zaječara.
Usvojena je i Odluka o izmeni Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Agencijom za ruralni razvoj Grljan. Razrešena je dužnosti likvidacionog upravnika Dragana Živadinović, a za novog upravnika imenovana Milena Ivanović.

Većnici su izglasali i izmenu i dopuni Odluke o pokretanju postupka likvidacije nad Društvom sa ograničenom odgovornošću „Biznis inkubator centar Zaječar“ u Zaječaru. Dragan Tošić razrešen je dužnosti likvidacionog upravnika, a za novog upravnika izabrana je Dušica Jocić.
Usvojena je i izmena i dopuna Odluke o ukidanju Ustanove Gitarijada“ Zaječar. Perislav Ducić, dosadašnji likvidacioni upravnik Ustanove Gitarijida, razrešen je ove dužnosti, a za novog postavljen je Aleksandar Mitrović, strukovni ekonomista iz oblasti marketinga i trgovine.

Na sednici je usvojena i izmena Odluke o ukidanju Turističke organizacije grada Zaječara. Ovom Odlukom Milena Pintarić, dosadašnji likvidacioni upravnik Turističke organizacije razrešena je ove dužnosti a za novog likvidacionog upravnika postavljen Emir Avdić.
Marija Dimitrijević, razrešena je dužnosti likvidacionog upravnika Ustanove za kulturu „Centar za kulturu“ grada Zaječara,  dok je na tu funkciju postavljen Ivan Ristić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>