Najnovije vesti
Home / Vesti / Grad Zaječar ustupio prostorije i opremu Udruženju pčelara Grljan
Grad Zaječar ustupio prostorije i opremu Udruženju pčelara Grljan

Grad Zaječar ustupio prostorije i opremu Udruženju pčelara Grljan

Udruženju pčelara „Grljan“ grad Zaječar je ustupio na korišćenje prostoriju u selu Grljan. Takođe, ovo Udruženje je od grada dobilo kompjutersku opremu. Ovom prilikom su i osveštane ove prostorije.

Okupljenima se prvo obratio predsednik Udruženja Miodrag Ristić koji se u svom izlaganju zahvalio Gradu na prostorijama, kao i na opremi. Predsednik je istakao i da su članovi udruženja veoma zadovoljni saradnjom koju imaju sa gradom kao i da se nada da će tako biti i ubuduće.

Ovom prilikom uručen je poklon predstavniku grada, gradskom većniku za oblast poljoprivrede Vesni Stanković -„Nukleus“, mala košnica koja simbolizuje početak rada u pčelarstvu.

Vesna Stanković, član Gradskog veća zadužena za poljoprivredu je ovom prilikom pohvalila rad ovog Udruženja.

-Ovo udruženje i način na koji ste se organizovali primer je dobre prakse i pokazuje koliki je značaj udruživanja poljoprivrednih proizvođača. Grad Zaječar nastaviće da podržava pčelare, a potvrda toga je i novi Program mera ruralnog razvoja za 2018 g. čije usvajanje se očekuje uskoro. Programom su predviđeni podsticaji za nabavku pčelinjih rojeva i opreme za pčelarstvo. Ove mere realizovaće se preko javnih poziva ili konkursa. Ove godine uradili smo i neke izmene, tako da će prednost za učešće imati upravo mlađi i pčelari sa manjim brojem košnica da bi se njima omogućilo da ojačaju i da dođu do broja košnica potrebnog da apliciraju kod nacionalnih mera za podsticaj pčelarstva. Veoma je važno da poljoprivredni proizvođači budu dobro informisani, a to će biti omogućeno saradnjom Udruženja i mesnih zajednica koje će se konstituisati u narednom periodu, rekla je Stanković.

Prisutnima se obratila i Slavica DŽelatović direktor Poljoprivredne stručne službe “Agroznanje“i obrazložila kakve su izmene uvedene u merama koje realizuje Ministarstvo poljoprivrede kao i da se očekuje i da izađe novi Pravilnik za mere u pčelarstvu. Boban Kostić predstavnik grada prisutnima je preneo pozdrave gradonačelnika Zaječara i naglasio da će se nastaviti dobra saradnja grada i Udruženja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>