Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Grad Zaječar se uključuje u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“
Grad Zaječar se uključuje u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Grad Zaječar se uključuje u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“

Grad Zaječar se uključuje u kampanju „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. Svake godine od 25. novembra do 10. decembra obeležava se „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“. U pitanju je globalna, svetska kampanja koju obeležava 1, 700 organizacija u preko 100 država sveta.

Kampanja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama i završava se 10.decembra Međunarodnim danom ljudskih prava.

Zvanična boja kampanje je narandžasta, kao simbol svetle i optimistične budućnosti oslobođene od nasilja nad ženama i devojčicama.

I Grad Zaječar će se uključiti u ovu akciju osvetljenjem Narodnog muzeja u Zaječaru na Trgu oslobođenja.

Kao deo ove inicijative organizuju se događaji u zemljama širom sveta, a znamenitosti u gradovima su osvetljene narandžastom bojom, kako bi se skrenula pažnja na ovo važno pitanje. Prošle godine u okviru kampanje osvetljeni su mnogi znameniti objekti uključujući piramide u Egiptu, Empire State Building i sedište Ujedinjenih nacija u Sjedinjenim Američkim Državama.

Cilj kampanje „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“ je podizanje svesti i preduzimanje akcija za suzbijanje nasilja nad ženama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>