Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Grad Zaječar raspisao konkurs za stipendije
Grad Zaječar raspisao konkurs za stipendije

Grad Zaječar raspisao konkurs za stipendije

Grad Zaječar je raspisao konkurs za dodelu stipendija grada Zaječara studentima visokoškolskih ustanova u školskoj 2016/2017. godini.  

U školskoj 2016/2017. godini iz sredstava budžeta grada Zaječara, stipendiraće se, od druge godine studija, studenti visokoškolskih ustanova čije se školovanje finansira iz budžeta Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji grada Zaječara i koji su prvi put upisali zimski semestar odgovarajuće godine studija:

1) za sticanje jednog od sledećih deficitarnih zanimanja, sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija: Diplomirani matematičar, Diplomirani fizičar, Diplomirani filolog za nemački jezik. 

2) studenti ostalih visokoškolskih ustanova, akademskih studija u trajanju od četiri godine, sa najnižim prosekom ocena 8,50 iz prethodnih godina studija i

3) studenti bez roditeljskog staranja, sa najnižim prosekom ocena 7,50 iz prethodnih godina studija.

Uz prijavu na konkurs, kandidati prilažu molbu sa osnovnim biografskim podacima, uverenje sa fakulteta o upisanom zimskom semestru odgovarajuće godine studija na teret budžeta Republike Srbije i o postignutom uspehu u studiranju, odnosno visini prosečne ocene svih položenih ispita tokom studiranja, dokaz o prebivalištu na teritoriji grada Zaječara (overena izjava dva svedoka o prebivalištu i članovima domaćinstva studenta), uverenje nadležnog organa starateljstva (za studente bez roditeljskog staranja), kopiju lične karte podnosioca, kopiju kartice tekućeg računa podnosioca

Rok za prijavljivanje na konkurs je 30 dana od dana objavljivanja (26.11.2016.). Konkurs će biti objavljen u listu Timok, na sajtu grada Zaječara i oglasnoj tabli Gradske uprave Zaječar.
Komisija će odlučiti o dodeli stipendija u roku od 15 dana od dana isteka roka za prijavljivanje na konkurs i o tome obavestiti učesnike konkursa.

Prijavu na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostaviti Gradskoj upravi Zaječar, USLUŽNI CENTAR ŠALTER BROJ 6 za Odeljenje za LER, privredu i društvene delatnosti, ul. Trg oslobođenja br. 1 Zaječar, sa napomenom „ZA KONKURS“.
Nepotpune i neblagovremeno podnete prijave neće biti razmatrane, navodi se u tekstu konkursa.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>