Najnovije vesti
Home / Društvo / „Gorenje“ zatvara sve fabrike u Evropi na DVE NEDELJE
„Gorenje“ zatvara sve fabrike u Evropi na DVE NEDELJE

„Gorenje“ zatvara sve fabrike u Evropi na DVE NEDELJE

Hisense Gorenje zatvara sve fabrike u Evropi na dve nedelje, od 23. marta do 5. aprila, piše slovenački list Delo, a prenosi Nova ekonomija. Gorenje u Srbiji ima dve fabrike – u Zaječaru i Valjevu.

„Ovu meru smo doneli iz preventivnih razloga, na taj način doprinoseći suzbijanju širenja korona virusa i daljoj zaštiti zdravlja naših radnika“, saopštila je kompanija.

Rukovodstvo Gorenja dogovorilo se sa sindikatom da se proizvodnja nastavi 6. aprila, ukoliko u međuvremenu „vlade pojedinih zemalja, u kojima se nalaze proizvodni pogoni, ne preduzmu dodatne mere za ograničenje rada“.

Kućama neće biti poslati svi radnici, a neki čiji je rad neophodan za neometano funkcionisanje posao će nastaviti ili od kuće ili u kompaniji. Gorenje je najavilo da će nastaviti sa sprovođenjem zaštitinih mera i posle 6. aprila i pozvalo zaposlene da mere prevencije sprovode i kod kuće.

Zaposleni u Gorenju su i do sada sprovodili strogu zaštitu. Redovno su nosili i menjali zaštitne maske i merena im je temperatura. Prema poslednjim podacima, nijedan nije zaražen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>