Najnovije vesti
Home / Hronika / GORE ČETINARI NA STAROJ PLANINI: I zaječarski vatrogasci u akciji -Gašenje požara otežano zbog nepristupačnog terena
GORE ČETINARI NA STAROJ PLANINI: I zaječarski vatrogasci u akciji -Gašenje požara otežano zbog nepristupačnog terena
FOTO: POKRET ODBRANIMO REKE STARE PLANINE / PRIVATNA ARHIVA

GORE ČETINARI NA STAROJ PLANINI: I zaječarski vatrogasci u akciji -Gašenje požara otežano zbog nepristupačnog terena

Veliki šumski požar koji je izbio sa Bugarske strane Stare planine preselio se i na srpski deo planine, ugrožen su četinari, a prema poslednjim saznanjima situacija je ozbiljna.

Ogroman oblak dima nadvio se nad velikim delom Stare planine, vetar koji duva prouzrokovao je da se vatra sinoć proširi i na srpsku stranu planine. Prema poslednjim informacijama, gori veći deo planine, a posebno zabrinjava činjenica da je ugrožena jedna od naših najlepših rečnih dolina, predeo poznatiji kao Arbinje, koji se nalazi u gornjem delu Dojkinačke reke i predstavlja strogi rezervat prirode.

Kako su za Blic rekli iz pokreta „Odbranimo reke Stare planine“, vatra je stigla i do četinara.

Kako je saopšteno jutros iz MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije, njihove ekipe uključene su lokalizaciju ovog požara.

Kako navode, nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata. Zabrinjava to što vatra zahvatila veoma nepristupačan teren.

„U intervenciji na izuzetno nepristupačnom terenu učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz Vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa ukupno 19 vozila“, saopšteno je iz MUP-a.

Izvor: Blic

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>