Najnovije vesti
Home / Vesti / Google slavi, preuzmite poklon koji vam sleduje!!!
Google slavi, preuzmite poklon koji vam sleduje!!!

Google slavi, preuzmite poklon koji vam sleduje!!!

Dan bezbednosti na Internetu obeležava se danas, 9. februara, pod sloganom „Odigraj svoju ulogu za bolji Internet“, sa ciljem promovisanja sigurnijeg i odgovornijeg korišćenja onlajn tehnologije i mobilnih telefona, posebno kod dece i mladih širom sveta.

Tim povodom Google želi da sve svoje korisnike obraduje dodatnim Drive gigabajtima. Svaki korisnik može da dobije dodatnih 2 gigabajta prostora.

Da biste dobili dodatnih 2GB cloud prostora prvo što morate da uradite je da se prijavite na svoj Google nalog. Zatim u gornjem desnom uglu kliknite na Google Apps ikonu, a onda kliknite na My Account pa na Privacy Checkup i proverite podešavanja bezbednosti vašeg naloga.

Zbog straha u pogledu bezbednosti na netu, pojedini korisnici mreže u EU izbegavaju da određene aktivnosti obavljaju preko interneta.

Zemlje u kojima su bezbednosni problemi najčešći su Hrvatska (42 odsto), Mađarska (39), Portugalija (36), Malta (34) i Francuska (33 procenata). Najmanje problema imali su korisnici u Češkoj (10 odsto), Holandiji (11), Slovačkoj (13) i Irskoj (14 odsto), navodi se u istraživanju Evrostata.

Najčešći problem za korisnike interneta u 2015. bili su virusi ili neka druga vrsta kompjuterske infekcije (crv ili trojanski konj), a s tim problemima, koji uzrokuju gubitak podataka i vremena, lani se suočilo 21 odsto korisnika mreže u EU.

Najveći procenat korisnika koji su „zakačili“ virus na mreži bio je u Hrvatskoj (41 odsto), zatim u Mađarskoj (36), Portugaliji (33), Francuskoj (29), i Bugarskoj i Malti sa po 28 procenata.

Nasuprot tome, najmanje problema sa zarazom kompjutera, ispod 10 procenata, imali su Holanđani (6,0 odsto), Česi (8,0) i Slovaci (9,0).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>