Najnovije vesti
Home / Ritam grada / GO Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar: Sutra stupamo u jednodnevni štrajk, nastave neće biti!
GO Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar: Sutra stupamo u jednodnevni štrajk, nastave neće biti!

GO Unije sindikata prosvetnih radnika Zaječar: Sutra stupamo u jednodnevni štrajk, nastave neće biti!

U skladu sa odlukom Glavnog odbora Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, članovi Unije u školama sa teritorije Zaječara, dana 31. marta stupiće u jednodnevnu obustavu rada. Zaposleni biće u školama, ali nastave neće biti.

Kako se navodi u saopštenju Gradskog odbora Unije u Zaječaru razlog stupanja u jednodnevnu obustavu rada je neispunjenje potpisanog Sporazuma o rešavanju spornih pitanja od 24.04.2015. godine, kada je okončan veliki štrajk.

-Sve što je obećano, potpisano od strane četiri reprezentativna sindikata, bivšeg ministra prosvete dr Srđana Verbića i bivše ministarke Kori Udovički, nije ispoštovano. Dana 17. marta članovi Unije su ispred Vlade RS protestvovali i predali zahtev za rešavanje navedenih problema. Od tada ni do kakvog pomaka nije došlo, čak rukovodstvo Unije nije pozvano na razgovor u Ministarstvo prosvete, dok su predstavnici ostalih tri sindikata 27. marta bili na razgovor i zato smo se odlučili da primenimo radikalnije mere, navodi se u saopštenju.

2 comments

  1. koliko uopšte rade godišnje ni tu platu nezaslužuju

  2. Pravo, imate podrsku jer ste u pravu. Ovi pokusavaju da obrazovanje marginalizuju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>