Najnovije vesti
Home / Društvo / Gde god nađes zgodno mesto, tu drvo posadi: U DVORIŠTU ŠKOLE HAJDUK VELJKO ROTARIJANCI ZASADILI NOVO DRVEĆE
Gde god nađes zgodno mesto, tu drvo posadi: U DVORIŠTU ŠKOLE HAJDUK VELJKO ROTARIJANCI ZASADILI NOVO DRVEĆE

Gde god nađes zgodno mesto, tu drvo posadi: U DVORIŠTU ŠKOLE HAJDUK VELJKO ROTARIJANCI ZASADILI NOVO DRVEĆE

Rotari klub Zaječar realizovao je danas akciju „Posadi drvo“ u Osnovnoj školi „Hajduk Veljko“ u Zaječaru. Kako bi se stvorio lep ambijent za đake ove škole, u dvorištu su posađeni četinari i parkovsko drveće.

„Gde god nađes zgodno mesto, tu drvo posadi“. Vođeni ovim geslom, zaječarski Rotarijanci su u dvorištu Osnovne škole „Hajduk Veljko“ zasadali 10 sadnica četinara i 5 sadnica listopadnog drveta i time ulepšali ambijent škole i doprineli ozelenjavanju tog prostora. Svaki član kluba zasadio je po jednu stabljiku drvoreda.

„Imamo zadatak da svaki Rotarijanac zasadi po jedno drvo i mi taj zadatak upravo ispunjavamo. Odlučili smo se da to uradimo u sredini gde su deca, kako bi njihovo okruženje i boravak ovde učinili što lepšim. Sadnice nam je obezbedilo JP „Srbijašume“ i bez njih ne bi mogli da realizujemo ovu akciju. Drago nam je da su u ovoj školi prepoznali značaj ove akije“, istakao je  Branislav Đurić, predsednik Rotari kluba Zaječar.

Direktor Osnovne škole „Hajduk Veljko“, Sobodan Miletić je istakao da saradnja škole sa zaječarskim Rotari klubom traje godinama i da će tako biti i u narednom periodu. Ova akcija, prema njegovim rečima, je od velike važnosti i za učenike i za samu školu.

„Naša saradnja sa Rotari klubom traje već sedam godina i ovo nije prva njihova akcija u ovoj školi. Ova akcija je od velikog značaja za školu i ove sadnice drveća će svakako ulepšati dvorište škole. Mi na ovaj način podstičemo kod dece humani rad, smisao za nečim lepim i korisnim, a to treba da nauče još od malih nogu“, rekao je Miletić.

Akcija Rotari klubova „Posadi drvo“ sprovodi se u svim klubovima Srbije i Crne Gore.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>