Najnovije vesti
Home / Kultura / G.M.O. FINALISTI DEMOFESTA U BANJALUCI
G.M.O. FINALISTI DEMOFESTA U BANJALUCI

G.M.O. FINALISTI DEMOFESTA U BANJALUCI

Nakon što je žiri preslušao sve takmičare druge polufinalne večeri, odlučeno je da u finale 11. Demofesta ide i zaječarski bend G.M.O.

Evo koji će sve bendovi nastupom u finalu Demofesta još jednom pokazati šta znaju i imati priliku da završe među najbolja tri i osvoje vredne nagrade:

Drugo polufinalno veče

 1. Aleja velikana, Beograd
 2. Anja Rikalo & The Band, Mostar
 3. DrvoTruo, Kikinda
 4. Sergio Lounge, Beograd (pobjednici Bunt rok festivala)
 5. Lady D, Banjaluka
 6. G.M.O, Zaječar

Prvo polufinalno veče

 1. Herz, Beograd
 2. Monstruoz, Sarajevo
 3. Olivera Popović, Novi Sad
 4. Biljke, Bela Crkva
 5. Captain Morgan’s Revenge, Novo Mesto
 6. Fire in Cairo, Zagreb
 7. Vin Triste, Beograd

Najbolji demo bend ovogodišnjeg Demofesta biće nagrađen profesionalnim snimanjem i produkcijom albuma u iznosu od 3.500 evra, vicešampion će osvojiti binsku opremu u vrijednosti 2.000 evra, dok će trećeplasirani sastav za binsku opremu dobiti 1.000 evra.

I ove godine Demofest u sjećanje na Igora Kašikovića Kaleta uručuje nagradu “Plavi bas”, koji će dobiti najbolji basista Demofesta.

Kao pomen na smrtno stradalog Davida Dragičevića na Demofestu će se dodijeliti nagrada “Đakac” za najbolji tekst.

Takođe, predstavnici beogradskog SAE instituta će boraviti na Demofestu i tom prilikom odabrati i nagraditi jedan demo bend. Naime, odabranom bendu će SAE pokloniti određen broj sati za snimanje u muzičkom studiju instituta, a odabranu grupu će snimati studenti ove ustanove.

Demofest je muzički festival koji se svake godine održava na tvrđavi Kastel u Banjaluci, drugom gradu po veličini u Bosni i Hercegovini. Osnovan je 2008. godine, sa idejom da se pruži prilika za razvoj neafirmisanih bendova i pomogne oživljavanje rok scene na prostoru bivše Jugoslavije, a danas je jedan od najveći festivala demo bendova u jugoistočnoj Evropi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>