Najnovije vesti
Home / Zaječar info / FUTSAL: FFA završnica za prvaka Srbije Zaječar za mlađe kategorije -PETLIĆI VEB BIROA NAJBOLJI
FUTSAL: FFA završnica za prvaka Srbije Zaječar za mlađe kategorije -PETLIĆI VEB BIROA NAJBOLJI
Foto: Aleksandar Džakula

FUTSAL: FFA završnica za prvaka Srbije Zaječar za mlađe kategorije -PETLIĆI VEB BIROA NAJBOLJI

FFA završnica za prvaka Srbije Zaječar sezona 2018/2019. godine za mlađe kategorije

ZAJEČAR. Sportski Zaječar je bio domaćin Prvenstva Srbije u futsalu za mlađe kategorije (mališani rođeni od 2002 do 2011. godine). Na parkenu hale sportova podno Kraljevice, umeće je pokazalo ukupno 40 najboljih ekipa, u pet uzrasnih kategorija, odnosno deca od osam do 16 godina, po osam ekipa u svakoj uzrasnoj kategoriji, iz gotovo svih krajeva Srbije i Rapublike Srpske. Organizatori turnira su bili Sportski savez grada Zaječara i Fudbalska futsal asocijacija, u saradnji sa JKP „Timok održavanje“, a pokrovitelj je bio Grad Zaječar. Najboljim ekipama pripali su pehari i medalje zlatnog, srebrnog i bronzanog sjaja, a prvo mesto u konkurenciji „klinaca“ do 12 godina, osvojili su petlići „Veb biroa“ iz Zaječara. Sve utakmice su odlično odsudile sudije GFS Zaječar, koje je predvodio Igor Živić.

U kategoriji U- 8 trijumfovali su „klinci“ Loznice, srebrno odličje pripalo je TSC iz Bačke Topole, a bronzana medalja OFK 019 019A iz Zaječara. Za najboljeg igrača proglašen je Pavle Aleksić (TSC, Bačka Topola), najbolji strelac je Mateja Đorđević (OFK 019 A, Zaječar), a najbolji čuvar mreže je Milan Pivljanović (Loznica).

Kod uzrasta U – 10 pobedničko postolje pripalo je ekipi Nacionala iz Niša, na drugom mestu su mališani Jedinstva iz Bošnjaca, a treća pozicija pripala je Našoj kafani iz Zaječara. Najbolji igrač je Vojin Vučković (Nacional, Niš), prvi strelac je Alen Ćurčin (Bajša), dok je zvanje prvog golmana u svojoj „klasi“ poneo Nenad Ilić (Nacional, Niš).

Prvo mesto u konkurenciji U – 12 pripalo je odličnoj ekipi Veb Biro iz Zaječara, čije su boje branili najbolji „petlići“ Timoka (na slici), pun vek sinonima grada na dva Timoka, a koje je kao trener predvodio Miroslav Šinki Nikolić i koji su u finalu savladali „BAK“ iz Bele Crkve posle izvođenja penala (5:4), u regularnom toku bilo je 2:2. Drugo mesto osvojili su vršnjaci iz ekipe BAK iz Bele Crkve, a treće ekipa Trnovice. Najbolji igrač i strelac sa 10 pogotka je Saša Jović (Trnovica), a prvi golman je Timokovac Uroš Đurđević (Veb Biro, Zaječar).

Kod U – 14 prvo mesto pripalo je Vlasini iz Vlasotinca, srebrne medalje osvojili su igrači DG Ulaz iz Zaječara, a bronzana medala TV Firi (Zaječar). Najbolji igrač je Milomir Marjanović (Vlasina, Vlasotince), najbolji golgeter bio je Said Bajrić (Trnovica),, a naj golmanMiroslav Andrejević (Vlasina, Vlasotince).
U kategoriji U – 16 prvo mesto osvojila je ekipa Juniora iz Niša,, drugo mesto pripalo je Tempo radiju iz Zaječara, a treće mesto još golobradim Timokovcima iz ekipe Igraonica Timok. Najbolji igrač je Branko Milenković iz ekipe Junior (Niš), prvi strelac je Filip Despić (Krupanj), a prvi golman je Lazar Gajdoš (Tempo radio, Zaječar).

N. P.
FOTO: Aleksandar Džakula

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>