Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Fudbalske zanimljivosti -CELA PORODICA U JEDNOM KLUBU
Fudbalske zanimljivosti -CELA PORODICA U JEDNOM KLUBU

Fudbalske zanimljivosti -CELA PORODICA U JEDNOM KLUBU

U Fudbalskom klubu Radnički u Lubnici bivši igrači Slaviša i Branislav preuzeli su dve najvažnije funkcije u klubu.  Slaviša je predsednik kluba, a Branislav trener ekipe. A u ekipi igraju oba Slavišina sina, Nikola i David, dok je supruga predsednika kluba ekonom tu funkciju nasledila od svojih roditelja. 

Fudbalski klub Radnički u Lubnici je sada član Okružne lige Zaječar, a do prošlog leta igrali su u Istočnoj zoni. Klub je nedavno proslavio sedam decenija postojanja i egzistira pod patronatom Rudnika lignita Lubnica. Većina fudbalera ovog kluba su sada i uvek su bili rudari u Rudniku.

 Dugododišnji sekretar kluba Ranko Videnović, već decenijama obavlja dužnost sekretara kluba. Govoreći o prošlosti fudbala u Lubnici, Videnović posebno naglašava:

- Fudbal je odavno ušao u krv rudarskoj porodici Petrović. Najpre su boje kluba dugo godina branila braća Slaviša (45) i njegov rođeni brat Branislav (39). Danas je Slaviša predsednik, a njegov brat Branislav trener ekipe, dok je supruga predsednika kluba ekonom u klubu a tu „funkciju“ je nasledila od oca Perislava i majke Jelice, s posebnim poštovanjem priča gensek Ranko Videnović.

 A o sebi, svim bratu i sinovima predsednik kluba Slaviša Petrović uz ostalo kazuje:

- Naša porodica uvek je bila i biće sportska. Fudbal sam zavoleo još od malih nogu, a počeo sam da igram od 1981. godine. Sada kada sam okačio kopačke o klin, moje i mesto mog brata popunjavaju moji sinovi Nikola (22) i David (16). Stariji sin Nikola pre podne radi u Rudniku. Već se kao navalni igrač ustalio u timu, a mlađi David je učenik prvog razreda srednje škole. Ima golmansku visinu 187 santimetara, a još će da raste i ozbiljno konkuriše za dres sa brojem jedan. Ponosan sam na njih. Već pokazuju interesovanje da prevaziđu oca i strica,  s ponosom priča predsednik kluba, a u Rudniku miner, Slaviša Petrović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>