Najnovije vesti
Home / Sport / Fudbaleri Timoka na Kraljevici počeli pripreme za nastavak sezone
Fudbaleri Timoka na Kraljevici počeli pripreme za nastavak sezone

Fudbaleri Timoka na Kraljevici počeli pripreme za nastavak sezone

BELI LABUDOVI RAŠIRILI KRILA

ZAJEČAR. Posle dvomesečne pauze sa pripremama je krenulo i mlado jato „belih labudova“ sa Timoka. Na prvu prozivku treneru Oliveru Mladenoviću Okiju javili su se svi mladi fudbaleri iz prvog dela prvenstva, a koji su ponikli u Timoku i žive u Zaječaru, kao i dva letošnja pojačanja iz Knjaževca, štoper David Kovačević i napadač Aca Manić, ali iz nepoznatih razloga izostao je tandem iz Bora, centarfor Stefan Stamenkovski, za koga smo nezvanično saznali da pregovara sa srpskoligašem Dunavom iz Prahova, kao i krilni napadač Nino Stojanovski. Od povrede se oporavio iskusni golman Davor Joksimović, koji se vredno priprema da na proleće ponovo obuče dres sa brojem jedan i stane među stativama. Za sada plavo belo jato nije napustio ni jedan prvotimac iz jesenje sezone, a kao prvo pojačanje najavljen je povratak veziste Dušana Petrovića, Timokovog deteta, koji je nakon odlaska iz Timoka sezonu proveo u Rtnju iz Boljevca, a jesenas je branio boje komšija Kablova.

Došlo je do promene i u stručnom štabu. Jesenas je Timokovce predvodio trenerski tandem Oliver Mladenović – Miroslav Trujkić. U pauzi prvenstva čelnici kluba su odlučili da Trujkića ponovo vrate u radu sa mlađim kategorijama, gde je postigao zapažene rezultate, dok će Mladenović i u prolećnom delu prvenstva raditi sa prvim timom, na putu uspeha, mada se po gradu, između svezajućih fudbalskih poslenika, poluglasno govori da će za nastavak sezone Timok 1919 angažovati novog trenera, sa strane, u borbi za prvo mesto i povratku u srpskoligaško društvo- Videćemo narednih dana.

-Pripreme smo počeli u petak 1. februara. Prva dva dana trenirali smo popodne, na našem pomoćnom terenu. A već od sutra (ponedeljak), nakon obavljenih lekarskih pregleda, treniraćemo dva puta dnevno, pre i po podne. Treninge ćemo da izvodimo u Sportskoj hali na Kraljevici, kao i na našim pomoćnim terenima. Ima snega ali može da se trenira, barem fizički deo priprema. Momcima ni malo ne smeta snežni pokrivač pa pri kraju svakog treninga igraju fudbal na dva gola – rekao nam je Oliver Mladenović Oki, šef stručnog štaba Timoka 1919.

Već za nekoliko dana Timokovci će početi i sa odigravanjem kontrolnih utakmica, kako bi što spremnije dočekali prolećni start i borbu za prvu poziciju, koja ih vodi povratku u Srpskoj ligi.

N. P.

Foto: Novica Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>