Najnovije vesti
Home / Donji Milanovac / Fudbaleri Poreča iz Donjeg Milanovca vratili se među favorite
Fudbaleri Poreča iz Donjeg Milanovca vratili se među favorite

Fudbaleri Poreča iz Donjeg Milanovca vratili se među favorite

OČEKUJU LEPŠE PROLEĆE

* Ne igraju za prvo mesto i pod prtiskom, već iz zadovlljstva, jer za viši rang nemju para
___________________________________
Donji Milanovac je varošica na desnoj obali Dunava. Izgrađen je u toku izgradnje Hidroelektrane „Đerdap1″. U stvari izmešten je na veću visinu od prethodne koja se našla skoro na dnu đerdpaskog jezera. Ima poznati hotel „Lepenski vir“ i lep i funcionsalan sportski centar. Po tome je privlačan mnogim klubovima iz Srbije i inostranstva, koje ovde borave u vreme priprema za prvenstvene utakmice.
Fudbalski klub Poreč je glavna sportska zabava meštana. Svi igrači su žitelji ove zanimljive varošice. u kojoj na odmor dolaze mnoge poznate ličnosti. Ovde se snimaju filmovi i serije jer je ambijent povoljan za to. Poreč je, prema klupskoj statistici, u poslednjih osam sezona, po ispadanju iz Pomoravsko-timočke zone, odigrao 246 prvenstvenih utakmice, sve u Borskoj okružnoj ligi. Postigli msu 108 pobeda, četiri remija, a 104 puta su izgubili.
Trenutno su u jesenjem delu tekuće sezone na trećem mestu, među favoritima za titulu prvaka. Međutim, Poreč se ne bori za prvo mesto po svaku cenu. Jer, pre tri sezone bioi je prvak ove okružne lige, ali nije želeo u viši rang zbog .besparice.Jesaenas su fudbaleri Poreča odigrali 15 utakmica. devet puta pobedili, jednom remizirali i pet utakmica izgubili.
Predsednik kluba Dragoslav Popović je zadovoljan i plasmanom i jesenjim igrama. Posebno hvali trenera Dalibora Todorovića:
- Drago mije da smo jesenas ostvarili dobar plasman. Prolećni do će biti još uspešniji. Sve to je uspeh ljudi koji su godinama u klubu. Istakao bih odličan rad trener Dalibora Todorovića, izvukao je maksimum iz ekipe, pokazao se kao izuzetan motivator i dobar stručnjak.
A trener Todorović naglašava:
- Igrači su se maksimalno zalagali na treninzima i na utakmicama, pa zato uspeh nije mogao da izostane. Tim ima kvalitet i verujem da ćemo u prolećnom delu biti još uspešniji. Na raspolaganju sam imao 25 fudbalera. Svih 15 utakmica odigrao je samo Ivica Živković, a po dve utakmice manje odigrali su Vlada Miletić, DFenis Jovanović, Srećko Grujić, Nenad Nikolić Stefan Radivojević, Jovan Velić i Nenad  Đorđević (kapiten ekipe).“

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>