Najnovije vesti
Home / Negotin / Fudbal: Trener negotinskog Hajduk Veljka obećava povratak u Srpsku ligu
Fudbal: Trener negotinskog Hajduk Veljka obećava povratak u Srpsku ligu

Foto: MN Press

Fudbal: Trener negotinskog Hajduk Veljka obećava povratak u Srpsku ligu

Zaostatak od sedam bodova za jesenjim prvakom iz Boljevca, trener Negotinaca smatra dostižnim, ali ne baš tako lako, jer za titulu prvaka ima još dosta kandidata.

Hajduk Veljko iz Negotina je, posle Timoka i Bora jedan od najstandardnijih članova Srpske lige. Jesenas je u zonsko prvenstvo ušao kao jedan od ozbiljnijih kandidata za povratak u Srpsku ligu. I bilo bi tako da nije bilo mnogo neiskorišćenih šansi o kojima trener Vladimir Lazić kaže:

- Jesenas smo nedopustivo promašli mnogo šansi i izgubili odlučujuće bodove u borbi za prvo mesto. Iz iskustva znam da će se to vratiti, jer u nastavku prvenstva imamo povoljan raspored utakmica, skoro svi konkurenti dolaze nam u Negotin. Nadam se da će nadaknada izgubljenih bodova doći kad nam je najpotrebnije. Četvrto mesto je stimulans ekipi da se izbori za zauzimanje prve pozicije. Sedam bodova jeste velika prednost, ali nije i nedostižna, kaže Lazić.

Negotinci su jesenas izgubili samo dve utakmice isto kao i jesenji prvak Rtanj iz Boljevca, ali su osam bodova izgubili u nerešenim utakmicama. Boljevčani su bili uspešniji u pobedama. Imaju ih tri više. Dva ostala konkurenta, Moravica iz Subotinca i Bukovik iz Ražnja imaju samo po dva boda više od Negotinaca. Za najviši plasman konkurišu još Šarbanovac borski i Rudar iz Podvisa. Dakle, za titulu prvaka ima šest kandidata.

- Ako je domaći teren prednost, onda je ta prednost na našoj strani, jer u Negotin nam dolaze jesenji prvak i viceprvak i još Šarbanovac borski,a direktnim konkurentima u goste idemo Bukoviku u Ražanj i Svrljigu. Osim toga,  mi imamo lakša gostovanja timovima iz donjeg dela tabele, mada su te utakmice mač sa dve oštrice, jer se radi o opstanku, računa trener Lazić i priča o šansama:

- Cilj je da zadržimo igrački kadar iz jesenje sezone. Momci sjajno rade, poštuju dogovore, odlično igraju, stvorili smo dobru atmosferu u ekipi. Stvorili smo prepoznatljivu igru, otvorenu i agresivnu. Napravili smo dobar spoj mladih i iskusnih igrača, što je pun pogodak. Stepanović, Ninić, Đorđević, Lukić, Đoković, Dimitrijević, Janković, Pavlović, Živković i Jakovljević, spadaju u grupu iskuisnih, a Gavrić, Bregovljanović, Kostić, Prvulović, Milojević, Milošević, Vučinić, Danković i Vasić su ta mladost i budućnost kluba. Svi zajedno čine jednu snažnu celinu koja može da izbori dovoljan broj pobeda i bodova potrebnih za titulu prvaka i povratak u Srpsku ligu, objašnjava Lazić.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>