Najnovije vesti
Home / Sport / FUDBAL: Timokovci obeležili klupsku slavu – Mitrovdan
FUDBAL: Timokovci obeležili klupsku slavu – Mitrovdan

FUDBAL: Timokovci obeležili klupsku slavu – Mitrovdan

TIMOK PLOVI KA SRPSKOJ LIGI

ZAJEČAR. U holu Hrama fudbala pod Kraljevicom, u prisustvu čelnika, fudbalera i stručnog štaba Timoka 1919, potom protojereja mr Igora Ivkovića, kao i brojnih zvanica i prijatelja kluba, Timokovci su, po treći put, obeležili klupsku slavu – Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznat kao Mitrovdan, u znak sećanja na stradanje i smrt ovog svetitelja.

Protojerej mr Igor Ivković je blagoslovio sve prisutne i poželeo im dobro zdravlje i puno uspeha u životu i na sportskom polju, kako bi se klub što pre vratio na stazama stare slave. Nakon molitve sa Borom Dragićevićem ovogodišnjim kolačarom klupske slave, prelomljen je svečarski kolač. A naredne jeseni, u isto vreme, kada park šuma Kraljevica ponovo i polako bude gubila raskošnu odoru od lišća, novi kolačar će biti Goran Stanković, trener u ovom renomiranom klubu, koji ove godine obeležava vek postojanja.

- Iz srca svim prisutnim gostima želim dobro zdravlje i uspeha na fudbalskom polju, a našem Timoku da što pre stane na zdrave noge i ponovo krene da teče uzvodno, od zone Istok do Prve lige, gde je bio i gde mu je po svemu i mesto. I ove kao i prethodne dve godine, slavu smo skromno obeležili, u našim trenutnim mogućnostima, ali sam uveren da će već od iduće godine naša trpeza biti bogatija. Već od Nove godine očekujemo stabilizaciju kluba u svakom pogledu. Sa boljom finansijskom konstrukcijom i sa dva – tri pojačanja, bićemo na proleće na najboljem putu da Timok 1919 već od leta ponovo vratimo na srpskoligaškoj pozornici, gde mu je mesto i više od toga – rekao je na prigodnoj svečanosti predsednik kluba Branče Đorđević.

Goran Stanković, novi kolačar, sa zadovoljstvom je istakao:

- Velika mi je čast i obaveza što sam dobio priliku da iduće jeseni budem kolačar slave kluba koga neizmerno volim i u kome sam kao igrač i trener proveo skoro pola veka. Nadam se da će Timok iduće jeseni biti član Srpske lige, a kada se za dve godine završi i novi i moderni stadion po propisima UEFE, Timok ponovo teći uzvodno prvoligaškim vodama – rekao je Goran Stanković, novi kolačar Timoka, sinonima sportskog Zaječara

A. N. Petković

Foto: A. N. Petković

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>