Najnovije vesti
Home / Boljevac / Fudbal: OKRUŽNA KREĆE 17. AVGUSTA
Fudbal: OKRUŽNA KREĆE 17. AVGUSTA

Fudbal: OKRUŽNA KREĆE 17. AVGUSTA

Predlog Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga
OKRUŽNA KREĆE 17. AVGUSTA

# Do 24. novembra odigraće se 15. kola i dva kruga Kup utakmica

Protekla sezona u Okružnoj ligi Zaječar odigrana je bez većih sportskih problema, ukoliko se ne računa brisanje Mladosti iz Sumrakovca u jesenjem, te Rgotine u prolećnom delu. Prvak je ubedljivo bio zaječarski „OFK 019″ i od jeseni će se takmičiti u višem rangu, Zoni „Istok“.

Iako ni jedan klub ne ispada u niži rang, liga će imati 16 ekipa, jer je prvak Opštinske lige Sokobanja, „Hajduk“ iz Rujevca, prijavio svoj nastup. Pored ove, nova – stara ekipa je FK „Pro Rudar“ iz Podvisa, koji je tokom jeseni nastupao kao Bučje, a u prolećnom delu sezone bio „Bučje Podvis“. Ostali timovi su: “Knjaz” Trgovište, “Midžor” Kalna, “Sloga” Minićevo, “Omladinac” Grezna, “Trebič” i „Ozren“ iz Soko Banje, “Osnić” Osnić, “Malinik” Podgorac, OFK “Rtanj” Boljevac, „Velika Jasikova“, “Kosovo” Zvezdan, “Rudar Vrška Čuka” Grljan, “Graničar” Veliki Izvor i „Radnički 1946″ iz Lubnice.

Ovo je preliminarni spisak, a zavisi pre svega od toga da li će klubovi izmiriti zaostale obaveze prema savezu i takmičarskim organima, rečeno je u nedelju na sastanku Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga.

Ukoliko sve bude u redu, Izvršni odbor će Konferenciji predložiti da sezona 2019/2020 startuje za vikend 17/18 avgusta i igra se bez vanrednih kola sredom. Poslednje, 15. jesenje kolo bilo bi 23/24. novembra. Okružni savez će ove jeseni organizovati i dva kola Kup takmičenja.

U avgustu, u nedelji pre samog starta, bili bi održani i seminari za sudije i službena lica, a u septembru dodatni, vanredni seminar za trenersku C licencu, kako ni jedan klub ne bi bio u situaciji da zbog nepoštovanja propisa bude isključen iz takmičenja. O svemu ovome, kao i o predloženim spiskovima sudija, posmatrača, delegata i ostalih službenih lica na utakmicama od republičkog do okružnog ranga, izjašnjavaće se članovi Konferencije klubova Okružne lige, koja je planirana za početak avgusta. Do tada bi iz Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije trebao da stigne i odgovor da li će i kako biti organizovana međuregionalna liga Bor – Zaječar za mlađe kategorije, ili će omladinci i pioniri igrati u Okružnoj ligi Zaječar.

Kako je na sastanku nekoliko puta istakao predsednik UO FSZO Goran Tomić, na organima je da nastave sa strogom i principijelnom politikom i primenom propisa, jer se pokazalo da se tako najbolje štiti fudbal u celini. Kako se klubovi i dalje nalaze u brojnim, najčešće finansijskim problemima savez, stručna radna tela i organi moraju da koordinišu svoje aktivnosti i iznalaze kako da se pomogne da se klubovi, naročito po selima, ne gase, ali uz održanje i podizanje integriteta sporta i kolektiva.

Za jesen 30.000 dinara
IO FS Zaječarskog okruga usvojio je i troškovnik za novu sezonu, a on je propisan od strane FSS. Članarina za jesenji deo takmičenja iznosi 30.000 dinara, taksa po sudiji 2.500, a za delegata 1.500, dok se troškovi prevoza priznaju u iznosu od 20 dinara po kilometru. Za kazne po disciplinskom pravilniku klubovi će plaćati od 3.000 do 30.000, funkcioneri od 2.000 do 20.000, a treneri, sudije i igrači od 1.500 do 15.000 dinara.

A.R.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>