Najnovije vesti
Home / Kladovo / Fudbal: KAPITEN PREDSEDNIK KLUBA U KLADOVU
Fudbal: KAPITEN PREDSEDNIK KLUBA U KLADOVU

Foto: MN Press

Fudbal: KAPITEN PREDSEDNIK KLUBA U KLADOVU

Promena u rukovodstvu FK Brodoremont

Dosadašnji predsednik kluba Brodoremont Bojan Soldatović podneo ostavku zato što je izabran za člana Upravnog odbora Sportskog saveza opštine Kladovo.

Ovo je praktična primena Zakona o sportu koji je stupio na snagu 17. januara ove godine, koji predviđa da predsednici sportskih kluobava ne mogu da budu istovremeno i na nekoj drugoj rukovodećoj funkciji. Na vanrednoj sednici Skupštine kladovskog zonaša Borodoremonta prihvaćena je ostavka Soldatovića, a na njegovo mesto izabrala aktivnog igrača i kapitena ekipe Nikolu Dragišića, koji je najduže igrač kladovskih brodara.

Ovo nije jedinstven, ali je redak primer u sportu da Skupština kluba za predsednika izabere aktivnog igrača, koji je sada u dvostrukoj ulozi: kapiten ekipe i predsednik kluba. Delegati vanredne skupštine kluba jednoglasno su usvojili izmene i dopune statuta  u Skladu sa novim zakonom o sportu.  Delegati su takođe jednoglasno za sekretara kluba izabrali Dejana Pajića.

Kladovski brodari će po svoj prilici u nastavku prvenstva u Zoni istok imati jaču ekipu nego jesenas. Najzvučnije pojačanje je Ivan Kostić, dete Timoka koji je ponikao u fudbalskoj školi najstarijeg zaječarskog kluba, prošao sve mlađe  selekcije, kalio se u knjaževačkom Timočaninu i negotinskom Hajduk Veljku. Sa njim si iz mesnog zonaša Đerdapa došli Bojan Dimitrijević i Uroš Grujić kao i Nemanja Midić iz prahovskog srpskoligaša Dunava. Na spisku pojačanja je i najbolji igrač Lovćena iz Petrovog Sela, člana opštinske lige, Jovan Avramović.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>