Najnovije vesti
Home / Boljevac / Fudbal: HAJDUCI HOĆE DA RUŠE OZREN
Fudbal: HAJDUCI HOĆE  DA RUŠE OZREN

Foto: MN Press

Fudbal: HAJDUCI HOĆE DA RUŠE OZREN

Trećeplasirani Hajduk Veljko iz Negotina želi da na kraju prvenstva iza sebe ostavi jesenjeg šampiona i vicešampiona. 

Fudbaleri negotinskog Hajduk Veljka, koji su prošlog leta ispali iz Srpske lige, žele da se ekspresno vrate u staro jato. Računica Negotinaca je prosta. Iako od vodećeg Rtnja imaju sedam bodova manje, uverenja su da već u prvih nekoliko kola mogu da dostignu prednost od sedam, odnosno dva boda dva kluba isped sebe. Jednostavno je, kažu Negotinci. Oba ova kluba u nastavku prvenstva gostuju na stadionu podno Bukova.

U prva dva kola Hajduk Veljko je domaćin, najpre drugoplasiranoj Moravici iz Subotinca, a potom i debitantu Malošištu. Posle gostovanja Brodoremontu, treću utakmicu na svom terenu igraju sa liderom Rtnjem iz Boljevca. Na ovom prolećnom timočkom derbiju, Negotinci su već uknjižili tri boda. Po toj računici Hajduk Veljko će dostići drugu poziciju, a posle gostovanja u Boru možda i prvu.

Timočka krajina je kao srpski Sibir. Tereni su okovani ledom i visokim snegom. Ali, u Negotinu su uradili sve što je trebalo da pripreme za prolećni deo prvenstva budu povoljne. O tome i ciljevima Negotinaca za kraj ovog prvenstva predsednik kluba Slobodan Vidanović kaže:

- Imamo sve preduslove za napad na titulu prvaka. Imamo znanja, snage, a još i povoljan raspored za dostizanje krajnjeg cilja. Jesenas nismo ostvarili zadovoljavajuće rezultate, pa smo zaostali za vodećim Rtnjem. Taj zaostatak je dostižan već u početku prolećne sezone, budući da je u fudbalu sve moguće. A naše šanse su realne i svakako moguće.

Na početku priprema treneru Vladimiru Laziću i njegovom pomoćniku Novici Barbuloviću odazvalo se 20 igrača. Među njima su i povratnici u ekipi,  Aleksa Vujadinović i Ivan Davidović koji se vraćaju iz srpskog ligaša Ozrena iz Sokobanje.

Trener ekipe Vladimir Lazić je veliki optimista:

- Kostur tima je ostao na okupu, a biće i pojačanja. Do sredine marta treniraćemo pet puta nedeljno i odigraćemo sedam kontrolnih utakmica. Ambicije su nam da se plasiramo u Srpsku ligu, a tome će biti podređen i intenzitet priprema. Pripreme su počeli Nemanja Vasić, Dejan Bregovljanović, Marko Živković, Marko Milošević, Bratislav Ninić, Nikola Đoković, Boban Dimitrijević, Mihajlo Jakovljević, Milan Lukić, Denis Đorđević,  Nenad Janković i Darko Nikolić. Klub su napustili Ivan Kostić (Brodoremont), Mladen Stepanović (Dunav Prahovo), Miloš Dinković (Nemačka) i Stevica Pavlović.

Boban Dimitrijević je jesenas postigao 11 golova, a za proleće obećava:

- Potrudiću se da i u nastavku budem precizan. Očekujem da ekipa bude još uspešnija i da ostvarimo cilj i želju da se vratimo u Srpsku ligu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>