Najnovije vesti
Home / Kultura / Francuski filmski karavan ponovo stiže u Zaječar!
Francuski filmski karavan ponovo stiže u Zaječar!

Francuski filmski karavan ponovo stiže u Zaječar!

U organizaciji Francuskog instituta i Zaječarske inicijative, u Omladinskom centru u Zaječaru, od 6. do 9. novembra biće prikazani francuski filmovi iz ciklusa „Udahni život“. Za sve ljubitelje francuskih filmova ulaz je besplatan. 

„Francuski institut i Zaječarska inicijativa vas pozivaju da doživite boje, maštu i emocije kojima je ispunjeno pet filmova čiji su protagonisti adolescenti. Kroz njihovu svakodnevnicu, oni sa nama dele svoj pogled na svet. Otkrijte šta su njihove nade, vizija budućnosti i bitke koje vode da bi ostvarili svoje snove i postali svoji umesto da ih savremeno društvo pregazi. Njihove priče su poziv na razmišljanje o sopstvenim snovima iz doba adolescencije i o svetu koji dolazi, kao i o onom koji smo za sobom ostavili… Kojim god putem da krenu, ne nedostaje im ni motivacije niti humora“, navode u Omladinskom centru.

U ponedeljak, 6. novembra, biće prikazan film „Polina živi za ples“, u režiji Angeline Prejocaj, u utorak, 7. novembra će biti prikazana komedija „Tamara“ u režiji Aleksandra  Castanjetija, u sredu, 8. novembra, ljubitelji filmske produkcije moćiće da uživaju u filmu „Videti svet“, dok će u četvrtak, 9. novembra biti prikazan film „Položi maturu pevajući“.

Svi filmovi biće prikazani od 19 sati. Ulaz je BESPLATAN.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>