Najnovije vesti
Home / Sokobanja / Fotografija „Sokobanjanje 2″ autora Dušana Bebića najbolja na konkursu „Foto izazov – Sokobanja 2016″
Fotografija „Sokobanjanje 2″ autora Dušana Bebića najbolja na konkursu „Foto izazov – Sokobanja 2016″
Foto: sokobanja.rs

Fotografija „Sokobanjanje 2″ autora Dušana Bebića najbolja na konkursu „Foto izazov – Sokobanja 2016″

PRVO MESTO DUŠANU BEBIĆU IZ BEOGRADA ZA FOTOGRAFIJU „SOKOBANJANJE 2″

Proteklog vikenda u Galeriji-legatu Miluna Mitrovića u Sokobanji otvorena je izložba fotografija povodom završnice konkursa „IX Foto izazov – Sokobanja 2016″.

Sa ciljem promocije turističke destinacije, Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja po deveti put organizovala je nagradni konkurs za izbor najlepše fotografije Sokobanje, „Foto izazov – Sokobanja 2016″.

Na konkursu je učestvovalo više desetina autora iz cele Srbije. Ovogodišnji tročlani žiri u sastavu Nikola Pejčić, prošlogodišnji pobednik „Foto izazova-Sokobanja 2015″, Dragan Stojanović, vlasnik „Foto VIN“ iz Sokobanje i Milan Milenković, diplomirani turizmolog iz Sokobanje, odlučili su uži izbor od 40 fotografija, koje su od 20. avgusta izložene u Galeriji – legatu „Miluna Mitrovića“ u Sokobanji.

„Bilo je dosta kvalitetnih fotografija i nije bio lak posao odrediti najbolje. Uticaj na izbor svakako je imala i tema ovogodišnjeg Foto izazova, a to je „Doživite #sokobanjanje“, kažu članovi žirija.

Prema njihovoj oceni, prvonagrađena fotografija je „Sokobanjanje 2″, autora Dušana Bebića iz Beograda kome je pripala nagrada u iznosu od 50.000 dinara, drugo mesto žiri je dodelio fotografiji „Srbija u srcu“, autorke Rajke Milojić iz Knjaževca koja je ovom prilikom dobila 30.000 dinara, dok je treće mesto i nagrada od 10.000 dinara pripalo fotografiji Aleksandra Nikodijevića iz Sokobanje, pod nazivom „Put ka Sokobanjanju“.

Posetioci galerije izložbu mogu pogledati svakog dana od 8 do 20 sati, a za obilazak je potrebno javiti se zaposlenima u Turističko-informativnom centru Organizacije za turizam i kulturu Sokobanja.

 

 

Projekat „Sokobanja, lepša strana Srbije“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave opštine Sokobanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>