Najnovije vesti
Home / Ritam grada / FMZ: Završeno takmičenje „Studija slučaja“ -Evo ko su nagrađeni
FMZ: Završeno takmičenje „Studija slučaja“ -Evo ko su nagrađeni

FMZ: Završeno takmičenje „Studija slučaja“ -Evo ko su nagrađeni

U okviru takmičenja u znanju, na Fakultetu za menadžment u Zaječaru, 14 ekipa učenika srednjih škola iz Zaječara i Knjaževca, prezentovalo je studiju slučaja poslovni problem ,,Marketing na društvenim mrežama preduzeća Tehnomedije Zaječar“. Stručni žiri, sastavljen od profesora Fakulteta, marketinških stručnjaka i predstavnika Tehnomedije Zaječar, nakon prezentacija proglasio je najbolje ekipe.

Prvo mesto osvojila je ekipa Tehničke škole iz Knjaževca koji čine Jovana Simić, Natalija Vasilijić i Aneta Milošević. Mentor ekipe bila je profesorka Sanja Markulin. Drugo mesto osvojila je ekipa Ekonomsko trgovinske škole iz Zaječara, u sastavu: Ivana Stefanović, Jelena Lakić i Ana Savković. Mentor ekipe bila je profesorka Aleksandra Stojković. Treće mesto osvojila je ekipa Zaječarske gimnazije, u sastavu: Milica Ristić, Maša Božinović i Nevena Mušatović. Mentor je bio profesor Mladen Šljivović.

Prema rečima dеkana Fakultеta za menadžment prof. dr Dragana Mihajlovića, ovakav vid takmičenja je nešto novo na Fakultetu ali je od velikog značaja u oblasti informacionih tehnologija.

„Ovo je novina na našem fakultetu, to ne znači da smo mi nešto izmislili, već su neki fakulteti i univerziteti počeli sa studijom slučaja i to se pokazalo kao veoma dobro. Shvatilo smo da je marketing u sferi informacionih tehnologija danas, kao digitalni marketing, veoma nezamenljiv, pa smo i zbog toga na ovom takmičenju angažovali eminentne nastavnike koji su u žiriju za ocenjivanje najboljih“, istakao je Mihajlović.

Ideja takmičenja je bila da na jedan kreativan način učenici unaprede svoj preduzetnički duh i steknu jedno pozitivno iskustvo koje će biti od značaja kako za njihovo buduće školovanje, tako i za njihovu buduću profesiju.

„Ovo takmičenje predstavlja spoj teorije i prakse, rešavanje konkretnih poslovnih slučajeva. Ono što su bili kriterijumi su inovativnost rešenja ali takođe i ostvarivost rešenja, veština prezentovanja, sam izgled prezentacije. Sama prezentacija morala je da bude realna u praksi, tačnije primenjiva u praksi“, rekao je Igor Trandafilović, vanredni profesor i član žirija.

Fakultet za menadžment i Tehnomedija su predvideli vredne nagrade za najbolje ekipe. Prva nagrada je put u inostranstvo za ekipu i mentora, druga nagrada je 50% popusta na školarinu prilikom upisa na Fakultet, a treća nagrada su tablet računari.

Ovogodišnje takmičenje izazvalo je veliko intresovanje srednjih škola tako da će se sa ovakvom organizacijom nastaviti i iduće godine, navode organizatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>