Najnovije vesti
Home / Vesti / FMZ: Pobednik takmičenja „Studija slučaja“ ekipa Tehničke škole iz Zaječara
FMZ: Pobednik takmičenja „Studija slučaja“ ekipa Tehničke škole iz Zaječara

FMZ: Pobednik takmičenja „Studija slučaja“ ekipa Tehničke škole iz Zaječara

Na Fakultetu za menadžment u Zaječaru danas je drugu godinu za redom organizovano takmičenje „Studija slučaja“ (Case Study) za učenike srednjih škola, pod nazivom „Potencijali i predlog strategije razvoja grada – opštine“. Na tgakmičenju je učestvovalo 10 ekipa iz Zaječara, Bora i Knjaževca. 

Prvo mesto osvojila je ekipa Tehničke škole iz Zaječara koju čine Petar Ljubinković, Nikola Petrović i  Miloš Bogdanović, sa svojim mentorom Dejanom Nikolićem, profesorom elektrotehničke grupe predmeta. Naziv teme je  “Potencijali i predlog strategije razvoja grada Zaječara“. Drugo mesto osvojila je ekipa Ekonomske škole iz Zaječara koju čine: Tamara Jovanović, Anđela Petrović i Anđela Stanojević sa svojim mentorima Jolić Milom i Marković Milicom. Naziv teme je ,,Potencijali i predlog strategije razvoja grada Zaječara’’. Treće mesto pripalo je ekipi Tehničke škole iz Knjaževca, koju čine Sara Čekić, Viktorija Jagodić i  Anđela Milošević sa mentor Ivanom Amon, profesorkom pravne i ekonomske grupe predmeta, a sa temom „Strategija razvoja turizma za mlade u opštini Knjaževac’’.

Ovakva interesantna tema je svojevrsni izazov za takmičare i njihove mentore da ukažu na mogućnost razvoja opština u kojima žive i da prezentuju  široj javnosti svoje ideje o ovoj značajnoj temi.

„Ovo je druga „Studija slučaja“ na Fakultetu za menadžment, danas imamo 10 ekipa koje su odmerile snage“, rekao je novinarima dekan Fakultеta za menadžment prof. dr Dragan Mihajlović, a takmičarima poručio da se ne drže premise “Važno je učestvovati, a ne pobediti“.

„Nije isto dobiti put do Venecije, i tablet, mada ja bih se zadovoljio i besplatnom školarinom. Ova takmičenja su dvostruko značajna, ja dok sam bio đak, uvek sam voleo da se takmičim, ali i pobeđujem. Na takmičenju se stiču nova poznanstva, razmenjuju se iskustva, učesnici mogu da vide gde su u odnosu na prošlu godinu kad su se takmičili, jer su primera radi danas ovde ekipe iz Knjaževca i Zaječara, koje su se i prošle godine takmičile“, istakao je dekan.

On se osvrnuo i na pogodnosti koje ove godine nudi Fakultet za menadžment u Zaječaru.

„Odlukom osnivača i vlasnika Megatrend univerziteta, ko se prijavi sada, kao budući naš studnet za 2019/2020 godinu, imaće besplatnu drugu i četvrtu godinu studija. S obizirom na to da je školarina u prvoj godini 50.000 dinara, a na trećoj 100.000 dinara, student će imati pola školarine umanjeno. Imamo još jednu lepu vest, tačnije od akreditacionog tela, naš program poslovne informatike je prošao i za nekoliko dana ćemo dobiti papir o akreditaciji Visoke škole za poslovnu informatiku, što će u mnogome upotpuniti ovaj program koji već imamo ovde, čime ćemo biti konkurenti kako privatnim, tako i državnim fakultetima“, istakao je Mihajlovič.

Ovogodišnje nagrade najboljima su veoma vredne i obezbeđuju ih kompanija ,,Dunav osiguranje“ i Fakultet za menadžment Zaječar.

Prva nagrada je putovanje u Veneciju, druga nagrada je besplatan upis i školarina za prvu godinu Osnovnih studija Fakulteta za menadžment Zaječar, dok je treća nagrada tablet računar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>