Najnovije vesti
Home / Kultura / Festival hrišćanske kulture danas se nastavlja izložbama, tribinama i koncertom duhovne muzike
Festival hrišćanske kulture danas se nastavlja izložbama, tribinama i koncertom duhovne muzike

Festival hrišćanske kulture danas se nastavlja izložbama, tribinama i koncertom duhovne muzike

U okviru četvrtog Festivala hrišćanske kulture, danas, 12. septembra, u galeriji Narodnog muzeja u Zaječaru, biće otvorena izložba portreta prvojeraraha srpskih “Kormilari crkve i svedoci vekova“, povodom osam vekova samostalnosti Srpske pravoslavne crkve. Autori izložbe su Goran Janićijević i Miodrag Milutinović.

U porti Saborne crkve, od 19 sati i 30 minuta, biće organizovana tribina pod nazivom „800 godina autokefalnosti SPC“ na kojoj će govoriti profesor Vladislav Puzović. Takođe, na tribini će o okolnostima i ulozi Svetog Nikodima Tismanskog u misiji Kneza Lazara i izmirenju srpske sa carigradskom Patrijaršijom, govoriti Goran Janićijević, dok će monah Ignatije Marković govoriti o istorijskom značaju i ulozi episkopa timočkog Emilijana, kao i o pregovorimo sa Veseljanskom patrijaršijom 1920. godine.

U petak, 13. septembra, u porti Saborne crkve biće organizovana tribina i predstavljen Zbornik pod nazivom „Od Kiborga do Himere“, dok će od 20.00 sati biti priređen koncert duhovne muzike Pevačkog društva“Mokranjac“ pri Hramu Svetog Save, koji će predvoditi dirigent Katarina Stanković.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>