Najnovije vesti
Home / Kultura / FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE: Škola ikonopisa, promotivni film o Romulijani, koncert horske muzike
FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE: Škola ikonopisa, promotivni film o Romulijani, koncert horske muzike

FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE: Škola ikonopisa, promotivni film o Romulijani, koncert horske muzike

U okviru Festivala hrišćanske kulture u Zaječaru, jutros je u 8 sati i 30 minuta, na Feliks Romulijani, počela Sveta arhijerejska Liturgija na temelju ranohrićanske bazilike.

Za 11 sati i 30 minuta, u Maloj kuli, na Feliks Romulijani, biće prikazan promotivni film o Feliks Romulijani, dok će u 17.00 sati, u čitalištu biblioteke „Svetozar Marković“ biti organizovano predavanje Milene Milošević Micić, pod nazivom „Hram Sv. Arhanđela u Balincu kod Knjaževca – o crkvi koje više nema“.

Od 16.00 do 19.00 sati u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Jelena Majstorović“, biće realizovana Škola ikonopisa, protomajstora Stanoja Bogićevića, dok će u 19.00 sati u porti Saborne crkve biti priređen koncert horske muzike, kada će nastupiti: Crkveni hor Sv. Trojice iz Negotina, pod dirigenstkom palicom Svetlane Kravčenko, Hor Saborne crkve Rođenja Presvete Bogorodice u Zaječaru koji će predvoditi dirigent Nataša Jovanović i Hor „Sveti Kralj Stefan Dečanski“ iz Knjaževca, pod dirigenstkom palicom Jovana Timilijića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>