Najnovije vesti
Home / Kultura / FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE OD 20. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA U ZAJEČARU (VIDEO)
FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE OD 20. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA U ZAJEČARU (VIDEO)

FESTIVAL HRIŠĆANSKE KULTURE OD 20. SEPTEMBRA DO 6. OKTOBRA U ZAJEČARU (VIDEO)

Eparhija timočka i Grad Zaječar domaćini trećeg Festivala hrišćanske kulture od 20. septembra do 6. oktobra.  Festival se održava u organizaciji Eparhije timočke, podršku Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Ministarstva pravde Republike Srbije i grada Zaječara.

Festivalski dani započeće 20. septembra, praznovanjem Rođenja Presvete Bogorodice, slave Sabornog hrama i grada Zaječara, prazničnom večernjom službom koja počinje u 17.00 sati, svečanom litijom ulicama grada, koja je zakazana za 18.00 časova i predavanjem Episkopa g. Atanasija Jevtića, koje će početi sat vremena kasnije.

U petak, 21. septembra, njihova Preosveštenstva umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački g. Atanasije i Episkop timočki g. Ilarion služiće svetu arhijerejsku Liturgiju u Sabornom hramu u 8.30 časova. Toga dana, nakon liturgijskog sabranja, u Muzeju će biti otvorena izložba o Mitropolitu Mihailu Jovanoviću a u popodnevnim časovima, na Skveru, slavski dan je upotpunjen nizom kulturnih manifestacija.

I ove godine, festivalski dani biće bogati brojnim duhovnim i kulturnim sadržajima. Pored eminentnih predavača, koncerata i promocija novih knjiga savremenih autora, održaće se i međunarodni Filmski festival dokumentarno-duhovnog filma 28, 29, i 30. septembra, koji će, pored publike pratiti i internacionalni žiri.

U programskoj ponudi izdvaja se i festivalski dan na Romulijani, otvaranje izložbi slika i fotografija, dečja nedelja, kao i nastupi kulturno – umetničkih društava iz Zaječara i susednih gradova.

Opširnije u videu:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>