Najnovije vesti
Home / Kultura / Festival četvrt veka dug: POČINJU ZORANOVI DANI
Festival četvrt veka dug: POČINJU ZORANOVI DANI
Foto: radiomagnum.rs ®

Festival četvrt veka dug: POČINJU ZORANOVI DANI

Program 25. po redu festivala „Dani Zorana Radmilovića“ počeo je danas polaganjem venaca na spomenik Zoranu Radmiloviću. U 19:00 časova, u foajeu pozorišta, biće otvorena izložba „Pozorišna fotografija do 1914. godine“, a festival će u 20:00 sati svečano otvoriti glumac Petar Bozović.

Davor Marušić, upravnik zaječarskog teatra podsetio je da će do 17. decembra, na daske koje život znače, u Zaječaru, stati glumci profesionalnih pozorišta iz Beograda, Niša, Gabrova, Banja Luke, a publika će večeras, na otvaranju festivala, imati priliku da vidi bez malo ceo ansambl grada domaćina, koji će izvesti predstavu „Dosije vojnika Čonkina“  u režiji Saše Volića.

„Mnogo toga će se dešavati za ovih 8 dana, večeras ćemo imati jednu sjajnu predstavu. Uložili smo veliki napor da je vratimo na scenu. Imamo glumce koji su se razboleli pa će publika večeras videti i gostujuće glumce iz drugih pozorišta koji su za tri dana uspeli da savladaju uloge, što nije bilo ni malo lako i mislim da će večerašnja predstava biti pun pogodak“, ističe upravnik zaječarskog pozorišta.

Marušić je najavio i pokretanje inicijative za premeštanje spomenika Zoranu Radmiloviću sa lokacije na kojoj se sada nalazi, na lokaciju ispred zaječarskog pozorišta.

„Inicijativa je da ovaj spomenik premestimo tamo gde mu je i, po mom dubokom uverenju, mesto, dakle ispred pozorišta koje nosi njegovo ime. Mislim da je to logično jer je Zoran ovde nekako sam, kako kaže Toma Mijović pod ledenom kišom, a tamo će mu biti nekako toplije. Poslaćemo zahtev Gradskoj upravi i ako se oni budu složili mislim da će to biti pun pogodak“, naglašava Predrag Marušić.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>