Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Festival „ART ZONA ZA SVE“ počinje danas u Zaječaru
Festival „ART ZONA ZA SVE“ počinje danas u Zaječaru
Sa prošlogodišnjeg festivala "Art zona za sve"

Festival „ART ZONA ZA SVE“ počinje danas u Zaječaru

Drugi međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva “ART ZONA ZA SVE’’ počinje danas u Zaječaru defileom sa Trga oslobođenja u 17 sati i 30 minuta. Okupljanje je predviđeno za 17 sati, a svečano otvaranje festivala planirano je u dvorištu „Dečijeg centra“ u 18 sati.

U Zaječaru će od 11. do 15. septembra biti održan drugi Međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva pod nazivom „Art zona za sve“. Dečiji centar ovim festivalom pre svega želi da promoviše jedan od načina stvaranja inkluzivne atmosfere i učestvuje u stvaranju inkluzivne kulturne politike naše zajednice.

Prema rečima organizatora, svečano otvaranje festivala zakazano je za 18 sati kada će nastupiti mladi bubnjari Dečijeg centra i Milica Đokić i Nenad Mahmutović, pobednici takmičenja „Ja imam talenat“. Jedan sat pre otvaranja manifestacije, u centru grada biće organizovan defile učesnika a tokom prvog dana trajanja festivala nastupiće i deca iz Ustanove socijalne zaštite „Centar Mara“ iz Niša. Posetioci festivala uživaće i u predstavi Zavoda „Banjsko“ iz Strumice  “Da ja pronađem čovečnost“.

Svi događaji biće organizovani u Dečijem centru u Zaječaru.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>