Najnovije vesti
Home / Vesti / Fajnenšel Tajms BUDUĆNOST PREPOZNAO U ZAJEČARU -Ničić: SADA JE DEFINITIVNO DA ĆE SE NEMAČKA KOMPANIJA KOJA TREBA DA UPOSLI 1.500 RADNIKA OPREDELITI ZA ZAJEČAR
Fajnenšel Tajms BUDUĆNOST PREPOZNAO U ZAJEČARU -Ničić: SADA JE DEFINITIVNO DA ĆE SE NEMAČKA KOMPANIJA KOJA TREBA DA UPOSLI 1.500 RADNIKA OPREDELITI ZA ZAJEČAR

Fajnenšel Tajms BUDUĆNOST PREPOZNAO U ZAJEČARU -Ničić: SADA JE DEFINITIVNO DA ĆE SE NEMAČKA KOMPANIJA KOJA TREBA DA UPOSLI 1.500 RADNIKA OPREDELITI ZA ZAJEČAR

-Svaki ozbiljan investitor, bilo gde u svetu, ako želi da investira negde, pre svega prati Fajnenšel Tajms, kao najveći svetski ekonomski časopis i gleda gde su i kakvi su potencijali i kako su rangirana mesta u koja želi da ulaže. Sigurno je da je ovo veliki doprinos tome da se investitori koji su već dolazili u Zaječar i interesovali se za otvaranje naše industrijske zone i eventualno slobodne carinske zone, opredele za naš grad, kaže za Radio Magnum gradonačelnik Zaječara Boško Ničić povodom svrstavanja grada Zaječara u najpoželjnije gradove za investiranje od strane britanskog „Fajnenšel tajmsa“.

Posle deset godina, na listi britanskog Fajnenšel Tajmsa, grad Zaječar se ponovo nalazi među deset gradova u kategoriji gradova poželjnih za investiranje. U svom izdanju za februar -mart, servis FDI tog londonskog lista, koji se bavi analizama vezanim za direktna strana ulaganja, rangirao je gotovo 500 gradova i 150 regiona na listama „evropskih gradova i regiona budućnosti za 2018-2019. godinu“, kojima su obuhvaćene lokacije u Evropi „s potencijalom za investiranje na duge staze“.

„To jeste veliko priznanje. Pre 10 godina bili smo peti, delegaciji grada Zaječara tada je u Kanu dodeljeno priznanje. Zbog finansijske situacije u kojoj se grad sada nalazi, iako je ona mnogo bolja nego pre godinu dana, verovatno nećemo sada nećemo biti u Kanu na dodeli priznanja“, navodi gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i dodaje:

„Samo rangiranje Zaječara ovako visoko u ovoj kategoriji za nas je veliko priznanje i znak da smo na dobrom putu. Pre 10 godina kada smo dobili to priznanje, godinu dana su mesečno slati izveštaji iz Zaječara o tome šta se radi i kako se radi. Dolazile su i delegacije koje su pratile naš rad. Očigledno je da su ovog puta želeli i pratili rad bez našeg znanja i to je još veći doprinos i veći značaj ovog priznanja, jer mi apsolutno u nikakvim podacima nismo učestvovali u ovom rangiranju i očigledno je, da je neko drugi pratio ono što se od juna meseca dešava u našem gradu. To priznanje se odnosi na 2018. i 2019. godinu i svaki ozbiljan investitor, bilo gde u svetu, ako želi da investira negde, pre svega prati Fajnenšel Tajms, kao najveći svetski ekonomski časopis, i gleda gde su i kakvi su potencijali i kako su rangirana mesta u koja želi da ulaže.

Ničić smatra i da će ovako visoko rangiranje Zaječara sigurno biti veliki doprinos tome da se investitori koji su već dolazili u Zaječar i interesovali se za otvaranje naše industrijske zone i eventualno slobodne carinske zone, opredele za naš grad.

„Ja se radujem naravno što je Srem kao region, isto rangiran dobro, tu je i dosta vojvođanskih mesta ali oni nama, moram da naglasim, nisu nikakva konkurencija. Nama su pre svega konkurencija, sa ove strane, Bugarska i Rumunija i u toj regiji koja bi se mogla nazvati Dunav 21, kako smo je nekad i formirali, nema nijednog grada sem Zaječara koji je kotiran uopšte u bilo kojoj kategoriji na ovim listama Fajnenšel tajmsa. Sada sam siguran, pošto je bila dilema jedne nemačke kompanije koja treba ovde da dođe i uposli blizu 1.500 radnika, između nas i Bugarske, sada je definitivno jasno da će se ta kompanija opredeliti za Zaječar, nakon ovog izveštaja koji je izbacio ovaj ugledni svetski časopis“.

Zaječar, Vranje, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor zauzimaju od 6. do 10. mesta na listi prvih deset evropskih mikrogradova budućnosti u ovoj i narednoj godini po efikasnosti troškova.

One comment

  1. ‘Oће, дођи јуче :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>