Najnovije vesti
Home / Ritam grada / FABRIKA KABLOVA BI DA PROŠIRI PROIZVODNJU U ZAJEČARU, ALI…
FABRIKA KABLOVA BI DA PROŠIRI PROIZVODNJU U ZAJEČARU, ALI…

FABRIKA KABLOVA BI DA PROŠIRI PROIZVODNJU U ZAJEČARU, ALI…

Predstavnici Fabrike Kablova u Zaječaru razgovarali su prošle nedelje sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem oko problema vezanih za ekološku taksu.

„Imali smo vrlo korektan razgovor, svi smo svesni da su oni bukvalno opljačkani. Njima je vraćen 21 milion od 25 koliko je ukupno poslala država da se vrati, a 4 miliona je zadržano. Ostalo je da im se vrati još 55 miliona“, ojašnjava Ničić i dodaje:

„Kada se taj novac vrati otvaraju se vrata za pregovore, jer vlasnik ove fabrike želi  da preseli fabriku iz Krakova, koja ima oko 800 zaposlenih radnika u Zaječar. Medjutim, on čeka da se vrate opljačkane pare“.

Finalni razgovor oko ovog pitanja zakazan je za danas u Vladi Republike Srbije. Najave su da će ministarstvo finansija pomoći da se isplati tih 55 miliona.

U Vladi Srbije gradonačelnik Zaječara osim o problemu vezanom za vraćanje novca Fabrici Kablova, razgovara danas i o svim ostalim dugovanjima grada i mogućnostima da Vlada i ministarstvo finansija pomognu Zaječaru da izađe iz krize.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>