Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Evo šta donosi novi talas hladnog vremena…
Evo šta donosi novi talas hladnog vremena…

Evo šta donosi novi talas hladnog vremena…

 8. februara u istočnoj Srbiji oblačno vreme, slab sneg pada samo na teritoriji Klokočevca. U Zaječaru danas oblačno, a za sutra meteorolozi najavljuju umerene snežne padavine. 

Na putevima II prioriteta snega ima u kašastom stanju do 2cm na Crnom vrhu, a na kolovozima puteva III prioriteta snega u kašastom stanju ima do 2 cm na teritoriji Lukova.

Vidljivost je mestimično smanjena zbog magle na svim putnim pravcima, na tim deonicama saobraćaj je usporen. Učestali su sitni odroni duž svih nestabilnih kamenih kosina, najizraženiji su na Đerdapskoj magistrali.

U planinskim predelima metereolozi najavljuju moguću susnežicu, pa je zato  obavezna upotreba zimske opreme na prilazima Kopaoniku, Goču, Tari u planinskim predelima Sjenice, Ivanjice i Novog Pazara.

Zbog niske oblačnosti vidljivost je od jutros smanjena, a ponovni dolazak hladnijeg vremena donosi mogućnost poledice pa Auto moto savez Srbije vozače savetuje da voze na bezbednoj udaljenosti od vozila ispred njih.

U Srbiji će danas biti umereno do znatno oblačno, ponegde uz slabu kišu i sneg ujutro i pre podne, najavio je Republički Hidrometeorološki zavod.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>