Najnovije vesti
Home / Društvo / EU finansira razvoj turizma u istočnoj Srbiji: MILIONI EVRA ZA FELIX ROMULIANU, TVRĐAVU FETISLAM I RAJAČKE PIVNICE
EU finansira razvoj turizma u istočnoj Srbiji: MILIONI EVRA ZA FELIX ROMULIANU, TVRĐAVU FETISLAM I RAJAČKE PIVNICE

EU finansira razvoj turizma u istočnoj Srbiji: MILIONI EVRA ZA FELIX ROMULIANU, TVRĐAVU FETISLAM I RAJAČKE PIVNICE

Projekat „EU za kulturno nasleđe i turizam“ biće predstavljen danas u 13.00, na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, a obeležavanju početka projekta prisustvovaće predsednik Srbije Aleksandar Vučić, šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici, zamenica ambasadora Savezne Republike Nemačke Dorotea Gizelman, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i predstavnici lokalnih samouprava iz regiona obuhvaćenog projektom.

„EU za kulturno nasleđe i turizam“ je #EUzaTebe projekat usmeren na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala za ekonomski razvoj istočne Srbije i Donjeg Podunavlja. Finansiraju ga Evropska unija sa 15 miliona evra i nemačko Ministarstvo za ekonomsku saradnju sa 1.6 miliona evra, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Projekat je usmeren na obnovu i poboljšanje infrastrukture značajnih objekata kulturnog nasleđa u Srbiji – rimske carske palate Felix Romuliana u Gamzigradu kod Zaječara, tvrđave Fetislam u Kladovu, Rajačkim pivnicama kod Negotina i Narodnog pozorištu u Beogradu.

Projekat će biti predstavljen danas u Hali 4, na štandu Donje Podunavlje – Đerdap.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>