Najnovije vesti
Home / Kultura / Erika Kin u poseti Zaječaru -Ničić: Nadamo se pomoći Ambasade SAD-a jer planiramo realizaciju ozbiljnih projekata
Erika Kin u poseti Zaječaru -Ničić: Nadamo se pomoći Ambasade SAD-a jer planiramo realizaciju ozbiljnih projekata

Erika Kin u poseti Zaječaru -Ničić: Nadamo se pomoći Ambasade SAD-a jer planiramo realizaciju ozbiljnih projekata

Erika Kin, ataše za kulturu Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji posetila je danas Zaječar i sa gradonačelnikom Boškom Ničićem razgovarala o budućoj saradnji, o projektima koji se realizuju ali i o projektima čija je realizacija u planu. Prema rečima Boška Ničića, grad Zaječar sa predstavnivima Ambasade SAD-a ima dugogodišnju saradnju, ali se ona nekoliko poslednjih godina svela na protokolarne posete, što nije dobro i što treba promeniti.

„Mi sa ljudima iz Ambasade SAD-a imamo saradnju još od 2004. godine i ja sam danas sa Erikom Kin razgovrao o toj saradnji i njihovoj pomoći koja je doprinela tome da naša Feliks Romulijana bude upisana u Uneskovu svetsku kulturnu baštinu. Pričali smo i o svoj pomoći koja je bila u zadnjih 12, 13 godina našem gradu. To što je u jedom periodu to svedeno na protokularne posete nije dobro i očekujemo u narednom periodu veliku pomoć kada je u pitanju kultura, pošto danas upravo o kulturi razgovaramo. Dobro je što pružaju podršku sakupljanju istorijske građe i pisanju knjige o odnosima Srbije i Amerike u periodu od završetka Prvog svetskog rata pa do današnjeg dana“, navodi Ničić i dodaje da bi podrška Ambasade SAD-a dobro došla i u realizaciji nekih drugih projekata.

„Nadamo se da će podrška američke ambasade doprineti našem gradu, jer projekti koje planiramo da realizujemo nisu mali, ozbiljni su. Jedan od njih jeste izgradnja „Muzeja rokenrola“ i mi smo im danas pokazali kako bi taj Muzej izgledao. Očekujemo, ako ne ranije, već na proleće, da ambasador SAD-a poseti Zaječar i da na Romulijani održimo jedan sastanak i utanačimo sve dogovore i projekte, a sada smo na nivou razgovora sa njegovim saradnicima“, istakao je Ničić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>