Najnovije vesti
Home / Ritam grada / “Erazmus+ informativni dan“ u Zaječaru
“Erazmus+ informativni dan“ u Zaječaru

“Erazmus+ informativni dan“ u Zaječaru

Fondacija Tempus u sredu, 30. novembra, u prostorijama Gradske uprave Zaječar, organizuje Erazmus+ informativni dan u Zaječaru  sa početkom u 11 časova.

Na Informativnom danu  prisutnima će biti predstavljene nove mogućnosti za visokoškolske institucije, opšte, stručno i obrazovanje odraslih i mladih,  a u okviru programa Evropske Unije “Erazmus+“ u ovom projektnom roku i načini kako institucije i organizacije iz Zaječara i drugih gradova koje se bave formalnim i neformalnim obrazovanjem  mogu da se prijave za sredstva iz programa Erazmus+.

Erazmus+ je program Evropske unije za saradnju u oblasti obrazovanja i mladih kroz koji se finansiraju projekti mobilnosti, unapređenja obrazovanja i rada sa mladima. U upravo otvorenom pozivu za projekte će po prvi put biti podržano osnovno i srednje obrazovanje. Veća sredstva će biti izdvojena i za mobilnost mladih.
U okviru ovog konkursnog roka, za visokoškolske institucije Zapadnog Balkana je izdvojeno preko 20 miliona evra, dok je za opšte, stručno i obrazovanje odraslih samo za Srbiju opredeljeno skoro milion evra.
Fondacija Tempus je organizacija koja se 14 godina bavi učešćem Srbije u programima Evropske unije vezanim za obrazovanje, a od 2014.god  je nadležna za praćenje projekata iz programa EU „Erazmus+“.

Fondacija sarađuje sa obrazovnim i omladinskim institucijama, pruža podršku svim institucijama i organizacijama u vezi sa konkurisanjem za projekte, kao i pojedincima povodom pronalaženja Erasmus+, CEEPUS i drugih stipendija, karijernog vođenja i savetovanja i sprovodi druge aktivnosti sa ciljem razvoja ljudskih resursa i društva u celini.

Prisutnima će se ovom  prilikom obratiti Sofija Dukić, zamenik upravitelja Fondacije Tempus.

 

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>