Najnovije vesti
Home / Kultura / Episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ZAJEČARCIMA ČESTITALI SLAVU
Episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ZAJEČARCIMA ČESTITALI SLAVU

Episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić ZAJEČARCIMA ČESTITALI SLAVU

U okviru obeležavanja slave Sabornog hrama Rođenja Presvete Bogorodice i Grada Zaječara, Male Gospojine, sinoć je na Trgu oslobođenja priređen bogat kulturno-umetnički program pod nazivom  „Na tromeđi kolo igra“. Brojni Zaječarci i njihovi gosti uživali su u nastupima kulturno umetničkih društava i folklornih ansambala iz Zaječara, Bugarske i Rumunije. Poseban kulturno-umetnički spektakl napravili su članovima KUD-a  „Kopaonik“ iz Leposavića a slavu je Zaječarcima čestitao gradonačelnik Zaječara Boško Ničić i Episkop timočki Ilarion. 

Pored brojnih manifestacija koje su juče organizovane u prepodnevnim i popodnevnim časovima, povodom slave Grada Zaječara i Sabornog hrama, Male Gospojine, sinoć je na Trgu oslobođenja, u 19 sati, počeo bogat kulturno-umetnički program koji su otvorili najmlađi članovi Centra za tradicionalne umetnosti „Koreni“ iz Zaječara.

Na sceni su se zatim smenjivali smenjivali folklorni ansambli i vokalni solisti iz Turn Severina, Vidina i Zaječara.


Poseban spektakl priredili su članovi KUD-a „Kopaonik“ iz Leposavića.


Slavu su Zaječarcima čestitali Episkop timočki Ilarion i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, koji je tom prilikom naglasio da je saradnja sa crkvom na visokom nivou, kao i da grad pruža podršku održavanju „Festivala hrišćanske tradicije“, te da će tako biti i ubuduće.

Organizatori manifestacije su Eparhija timočka, Narodni muzej u Zaječaru, Istorijki arhiv „Timočka krajina“ i CEKIT Zaječar.

Pokrovitelj Grad Zaječar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>