Najnovije vesti
Home / Ritam grada / „Eko patrola“ ulepšava Podliv
„Eko patrola“ ulepšava Podliv

„Eko patrola“ ulepšava Podliv

Neformalna omladinska grupa „Eko patrola“ danas je započela sadnju 10 mladica javora i montažu 10 visećih kanti za smeće u zaječarskom naselju Podliv, kod podlivske česme.
Na ovom mestu je oganizovano okupljanje pristalica zdrave okoline i prijatnog ambijenta na javnim prostorima.
Mladen Radovanović, član neformalne omladinske grupe „Ekološka patrola Jaz“ ovom prilikom je rekao da su na ovu ideju došli kako bi ulepšali život građanima naselja Podliv, a ideja je da se sadnice drveća sačuvaju i u nekom narednom periodu.

Nebojša Nikolić član iste grupe, zahvalio se svima koji su pomogli organizaciju ove akcije, posebno Ministarstvu omladine i sporta, ali i lokalnoj samoupravi grada Zaječara koja je dala podršku prilikom sprovođenja ovog projekata. Veliku pomoć pružili su i srednjoškolci.

Omladinski volonterski projekat „Eko patrola“ sprovodi neformalna omladinska grupa „Ekološka patrola Jaz“ u okviru nacionalnog programa Mladi su zakon, uz podršku resurs centra za Zaječarski i Borski okrug, kao i Odred izviđača „Đorđe Simeonović“ Zaječar.

Uređenju su prisustvovali i predstavnici lokalne samouprave, predsednik Treće mesne zajednice, predstavnici JKP Higijena i Udruženja Za česme.
Projekat je finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>