Najnovije vesti
Home / Zaječar info / Ekipa učenika iz Salaša predstavlja Srbiju na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u Austriji!
Ekipa učenika iz Salaša predstavlja Srbiju na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u Austriji!

Ekipa učenika iz Salaša predstavlja Srbiju na Međunarodnoj vatrogasnoj olimpijadi u Austriji!

Međunarodna vatrogasna olimpijada ove godine održaće se u Vilahu u Austriji od 9. do 16. jula.

Podsetimo, pobednici sa okružnog takmičenja održanog prošle godine na gradskom stadionu u Zaječaru, predstavljali su naš okrug na Zlatiboru, gde se održalo državno vatrogasno takmičenje. Zaječarski okrug su predstavljale 4 ekipe, podmladak (muška i ženska ekipa) Qi juniori (muška i ženska ekipa) sa ukupno 40 takmičara.
Na državnom vatrogasnom takmičenju u jakoj konkurenciji, najbolji rezultat u kategoriji muške ekipe juniora imala je ekipa Zaječarskog okruga, koju su činili učenici OŠ „J.J. Zmaj“ iz Salaša. Ova ekipa je izborila plasman za vatrogasnu olimpijadu u Vilahu gde će predstavljati našu državu.

Kako su naši mladi reprezentativci iz sela u okolini Salaša, odlučeno je da se prvi deo priprema za takmičenje održi u Salašu, gde su zahvaljujući rukovodstvu Poljoprivrednog dobra „Salaš“ dobili prostor, postavili neophodnu opremu i započeli pripreme pre nešto više od mesec dana.

Treneri juniorske reprezentacije, Milan Milanović i Dalibor Đorđević ističu, da se ekipa naše reprezentacije priprema u otežanim uslovima na neravnom i brdovitom terenu, ali veruju da je to ključ uspeha.
„Ako u ovim uslovima postignu dobar rezultat imaće prednost nad ostalim reprezentacijama u Austriji gde se takmičenje održava na idealnoj podlozi, drugi deo priprema je planiran da se održi na gradskom stadionu u Zaječaru. Za ovaj uspeh, pored učenika koji su takmičenje i pripreme shvatili vrlo ozbiljno, zasluženo je i nekoliko entuzijasta koji na ovom projektu rade poslednje dve godine“ dodaju treneri ekipe.

Ljudi iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“ ovom prilikom  skreću pažnju i na nedostatak sredstava koja su potrebna za rad i odlazak na takmičenje, kao što su sredstva za ličnu i zajedničku opremu, u šta spadaju zaštitni šlemovi, opasači, radna odeća, paradna odeća, trenerice, patike, majice i dresovi po evropskim CTIF standardima, i pozivaju one koji su u mogućnosti da pomognu našim mladim reprezentativcima u nabavci tako što će im obezbediti potrebnu opremu ili donirati novčana sredstva koja su u ovom trenutku preko potrebna.

Uplata se može izvršiti na žiro račun: 205-218198-50(Komercijalna banka)

Inače, u našem gradu je prošle godine po prvi put održano opštinsko i okružno vatrogasno takmičenje za učenike osnovnih škola, gde se takmičilo 36 ekipa u četiri kategorije iz gradskih i seoskih škola. Takmičenju su prethodile dvomesečne pripreme učenika održane od strane članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Zaječar“, gde je obučeno više od 360 učenika.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>