Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Edicija „Srbija 1914-1918“ u Narodnom muzeju u Zaječaru
Edicija „Srbija 1914-1918“ u Narodnom muzeju u Zaječaru

Edicija „Srbija 1914-1918“ u Narodnom muzeju u Zaječaru

U Narodnom muzeju u Zaječaru u utorak 9.maja biće predstavljena Edicija „Srbija 1914-1918“ izdavači „Prometej“ i Radio-televizija Srbije.

Program počinje u 13 sati.

Pozdravnu reč daće dr Dejan Krstić, direktor zaječarskog Narodnog muzeja, a učestvovaće  i Zoran Kolundžija,  direktor Izdavačke kuće „Prometej“,  Dragan Inđić, urednik Izdavaštva RTS-a i Tomislav Knežević, dramski umetnik.

Naslovljena edicija predstavlja više od običnog knjižarskog poduhvata.Do sada objavljena tri kola, za svaku godinu rata po jedno, predstavljaju raznovrstan pogled i pristup srpskom učešću u toj klanici koja će zauvek promeniti svet. Urednici edicije svakako su imali na umu potrebu da se pokaže, podseti i opomene na jedan nov način, na ulogu srpske vojske i na život naroda u tom periodu. Naročito su otkrovenje knjige koje su drugi pisali o nama; o stradanju, golgoti i vaskrsu.

U ediciji „Srbija 1914-1918“ do sada je objavljeno 38 naslova koje osvetljavaju događaje od pre 100 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>