Najnovije vesti
Home / Kultura / Dugotrajnim aplauzom nagrađen pozorišni komad „Art“ koji je sinoć izveden u Zaječaru
Dugotrajnim aplauzom nagrađen pozorišni komad „Art“ koji je sinoć izveden u Zaječaru

Dugotrajnim aplauzom nagrađen pozorišni komad „Art“ koji je sinoć izveden u Zaječaru

Komedija „Art“ u produkciji agencije „Tri za groš“ sinoć je izvedena na sceni Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru. 

„Art“ je priča o trojici muškarca, čije se prijateljstvo dovodi u sumnju, kada jedan od njih za veliku sumu novca kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rašomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu.

Uloge u popularnoj drami francuske autorke Jasmine Reze tumačili su Milan Lane Gutović, Marko Gvero i Miljan Prljeta, koji je i reditelj komada.

Zaječarska publika se zabavila i opustila uz zanimljivu, veselu i dinamičnu igru glumaca, što je i nagradila dugotrajnim aplauzom za vreme i na kraju predstave. Očekivano, najviše simpatija publike osvojio je Milan Lane Gutović za ulogu Ivana.

Drama “Art” izvedena je prvi put 1994. godine u Parizu i odmah nagrađena Molijerovom nagradom. Od tada je izvođena širom sveta – prevedena i igrana na više od trideset jezika. Kod nas je s velikim uspehom dugo igrana u Ateljeu 212, u režiji Alise Stojanović. Trojicu prijatelja igrali su Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski.

Nova postavka popularne drame „Art“, koju je zaječarska publika sinoć gledala,premijerno je izvedena februara 2015. godine na sceni Beogradskog dramskog pozorišta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>