Najnovije vesti
Home / Ritam grada / DUG ZA GREJANJE ZAJEČARCI MOGU PLATITI NA RATE
DUG ZA GREJANJE ZAJEČARCI MOGU PLATITI NA RATE

DUG ZA GREJANJE ZAJEČARCI MOGU PLATITI NA RATE

Neke toplane u Srbiji ponudile su svojim potrošačima reprogram za otplatu zaostalih nagomilanih računa. I Javno komunalno stambeno preduzeće „Zaječar“ je svojim korisnicima omogućilo reprogram.

Naime, u skladu sa odlukom Nadzornog odbora JKSP „Zaječar“ nudi svojim potrošačima otplatu duga na rate.

„Građanima je pružena mogućnost reprograma kako bi se izbegla utuženja i nepotrebni troškovi“,kaže za Radio Magnum Ivan Žikić direktor ovog preduzeća.

Kako je za Večernje novosti izjavio Milovan Lečić, predsednik Udruženja toplana, dobro je što su toplane pružile mogućnost potrošačima da najveći račun ipak rastegnu na nekoliko meseci.

- Ipak, problem je u tome što veliki broj elektrana nema fiksnu cenu usluge, već deo naplaćuje i varijabilno, odnosno koliko se potroši. Mislim da bi za njih najbolja varijanta bila kada bi građani na početku sezone zakupljivali deo kilovata, dok plaćaju fiksne troškove, koje bi posle koristili u jeku sezone. Treba videti samo kako ovaj sistem primeniti, a da prava potrošača na skidanje sa grejanja ne budu oštećena, objašnjava Lečić.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>