Najnovije vesti
Home / Ritam grada / DS: Mala informisanost žena o tome šta je nasilje
DS: Mala informisanost žena o tome šta je nasilje

DS: Mala informisanost žena o tome šta je nasilje

Žene Demokratske stranke gradskog odbora u Zaječaru za vikend su počele sa realizacijom akcije „16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama“, čiji je cilj skretanje pažnje na porodično nasilje i nasilje nad ženama, koje postaje sve veći problem današnjice. 

Žene Demokratske stranke GO Zaječar su delile letke i prikupljale  potpise  za uvođenje jedinstvenog SOS broja za celu Srbiju, koji bi bio besplatan.  Kako navode demokrate, najčešći razlog neprijavljivanja nasilja je taj što žrtve ne znaju kome da se obrate za pomoć.

Dragana Rašić, potpredsednik GO Demokratske stranke u Zaječaru rekla je ovom prilikom da DS kao odgovorna stranka učestvuje u kampanji međunarodnog karaktera.

„Žene su velika snaga našeg društva, a stiče se utisak da se malo govori o nasilju o porodici. Žene su sve manje informisane o tome šta je to nasilje. Kada kažem nasilje ne mislim samo na fizičko, već i na emotivno i psihičko kome su izložene žene, i koje kao takvo utiče na kvalitet njenog života. Mi želimo da podignemo svest svim ženama da nisu same“, rekla je Rašić i dodala:

„Veliki je odziv, zahvalni smo našim sugrađanima što učestvuju u ovoj akciji“.

Demokratska stranka će u naredne dve nedelje, obeležiti 16 dana ženskog aktivizma i to kroz niz aktivnosti organizovanih u celoj Srbiji, a sve u cilju skretanja pažnje javnosti na nasilje
nad ženama.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>