Najnovije vesti
Home / Sport / DRŽIMO PALČEVE: Karatista Bojan Andrejić odlazi na Svetsko prvenstvo u Moldaviju
DRŽIMO PALČEVE: Karatista Bojan Andrejić odlazi na Svetsko prvenstvo u Moldaviju

DRŽIMO PALČEVE: Karatista Bojan Andrejić odlazi na Svetsko prvenstvo u Moldaviju

Svetsko prvenstvo u šotokan karateu u organizaciji SKDUN federacije biće održano od 12. do 14. oktobra u Moldaviji, a Zaječarac Bojan Andrejić,  član karate reprezentacije Srbije-Shotokan saveza i trener u Karate klubu „Timok“ u Zaječaru, braniće boje Srbije i grada na Timoku, na tom prestižnom takmičenju. Andrejić je do sada odlikovan mnogobrojnim priznanjima, koja su ga i dovela do reprezentacije Srbije. Kako je i sam rekao gostujući na Magnum radiju, put do reprezentacije nije bio lak. Potrebno je dosta truda, rada ali i ljubavi kako bi se postigli vrhunski rezultati.

„Počeo sam da treniram kada sam imao osam godina, tačnije 1. septembra 1996. godine sam počeo i do danas nisam odustao od karatea. To je moja prva ljubav. Prvo sam počeo da treniram u Gradskom karate klubu „Zaječar“, kasnije sam menjao klubove i nizao rezultate. Sasvim spontano sam krenuo da treniram karate. Šetao sam sa roditeljima, oni su me odveli na trening, da vidim kako to izgleda, kada sam ušao u salu „Partizan“, video sam sigurno oko 100-ak ljudi u belim „odelima“ sa raznim pojasevima, koji vežbaju i meni se to na prvi pogled dopalo. Tako sam i počeo da treniram i danas sam nosilac crnog pojasa, 3. dan, a medalje više i ne brojim. Svoj život ne bih mogao da zamislim bez karatea“, ispričao je Bojan.

On je objasnio, da član reprezentacije ne može biti svako. Potrebno je imati vrhunske rezlultate, proći mnoga takmičenja i selekcije.

„U svakom Savezu imate selektore za kate, borbe…ja sam bio prvak Srbije nekoliko puta, osvojio seniorsku ligu sa Karate klubom iz Jagodine, čiji sam bio član jer Zaječar nema seniore. Mi smo trostruki prvaci Srbije u Prvoj ligi Srbije za seniore, tako da sam ja tim svojim nastupima i priznanjima došao do mesta u reprezentaciji, a 2015. godine, kada je održano Svetsko prvenstvo u Subotici, osvojio sam treće mesto u borbama pojedinačno, u kategoriji -77 kilograma. Sada odlazim u Moldaviju, nastupiću pojedinačno u disciplini „borbe“, u kategoriji do 68 kilograma, a i nastupiću kao deo seniorskog tima“.

Osim što je uspešan sportista, Andrejić je i uspešan trener u zaječarskom klubu „Timok“. O tome svedoče i brojna priznanja članova kluba, a jedna od najtrofejnijih članova je Marta Podlesnik.

„Kada sam prisustvovala prvom treningu, dopali su mi se potezi koje je trener pokazivao i treniram već četiri godine. Volim karate i nosilac sam braon pojasa. U Šapcu sam pre dve godine osvojila prvo mesto na Državnom prvenstvu u borbama, a ove godine u Jagodini“, rekla je Marta.

Karate kub „Timok“ u Zaječaru vrši upis novih članova do kraja oktobra. Svi zainteresovani koji žele da budu deo, ovog vrhunskog karate tima, mogu da se prijave u prostorijama kluba, koji se nalazi u naselju „Avnoj“, na mestu bivše teretane „Šark“. Treninzi su utorkom, četvrtkom i subotom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>