Najnovije vesti
Home / Ritam grada / Državno prvenstvo u karateu: Uroš Ivković iz Karate kluba „Timok“ Zaječar državni prvak!
Državno prvenstvo u karateu: Uroš Ivković iz Karate kluba „Timok“ Zaječar državni prvak!

Državno prvenstvo u karateu: Uroš Ivković iz Karate kluba „Timok“ Zaječar državni prvak!

U organizaciji Karate kluba „Hai ken“ iz Jagodine, kao i Šotokan karate saveza Srbije, u subotu 29. aprila, održano je državno prvenstvo u karateu.

Pravo nastupa na prvenstvu imali su samo takmičari koji su se za to izborili preko kvalifikacionih turnira, koji su ranije održali u svakom od tri regiona, koliko ih ima ŠKSS. Nastupilo je 920 takmičara iz 62 kluba, dok je Karate klub „Timok“ Zaječar izašao sa 10 takmičara u pojedinačnim disciplinama. Osvojene su tri medalje, a najuspešniji takmičar u katama pojedinačno bio je Uroš Ivković 2006/07  u konkurenciji plavih pojaseva i osvojio je prvo mesto i postao prvak države u katama u svojoj kategoriji.

 Malo je falilo da Uroš ponovi uspeh i u borbama pojedinačno u kategoriji -35 kg, gde je nakon tri pobede, i nakon produžetka, zaustavljen u finalu i zauzeo drugo mesto.

Među devojčicama najbolji plasman izborila je Marija Adamović. Ona je u konkurenciji 2006/07 god.u kategoriji – 35kg, sjajno odradila svoj deo posla i bila bolja u prve dve borbe od svojih protivnica, na žalost, u polufinalu je falilo malo sportske sreće, tako da je Marija stigla do trećeg mesta na ovogodišnjem državnom prvenstvu.

 -Ponosni smo na naše osvajače, ali nismo zadovoljni celokupnim uspehom, jer smo se nadali boljem, ali sada svi imamo iskustvo više, videli smo u kojim segmentima smo zatajili, i sada nam ostaje da ispravimo šta ne valja i pripremimo se još  bolje za neke od narednih turnira, kažu u Karate klubu „Timok“ Zaječar.

Takmičara Karate kluba „Timok“ Zaječar Bojana Andrejića već narednog vikenda očekuje Evropsko prvenstvo u organizaciji SHOTOKAN KARATE DO OF UNITED NATION (SKDUN) federacije koje biti održano u Subotici od 5. do 7. maja.

Nakon toga Bojan će sa reprezentacijom Srbije – Šotokan karate saveza Srbije otputovati u Česku na Evropsko prvenstvo SKIF federacije (SHOTOKAN KARATE INTERNATIONAL FEDERATION).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>