Najnovije vesti
Home / Vesti / Drvoredi Zaječara bogatiji za 300 sadnica (FOTO)
Drvoredi Zaječara bogatiji za 300 sadnica (FOTO)

Drvoredi Zaječara bogatiji za 300 sadnica (FOTO)

Radnici Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“ ovog februara vredno rade na orezivanju drvoreda u gradu na Timoku. Orezivanje je počelo novembra meseca prošle godine, a nastavljeno u ovoj godini. Kako navode u ovom preduzeću, najveći problem prave nadzemne instalicije, koje prate liniju zelenila, pa je neophodno redovno orezivanje kako ne bi došlo do oštećenja kablova. Takođe, prema rečima nadležnih, zbog starosti, ali i ugrožavanja prolaznika i imovine, mnogi drvoredi se moraju poseći i obnavljati, pa tako uporedo sa tim poslom, radnici „Timok održavanja“ uveliko rade i na sadnji lišćara i četinara.

„Od jeseni do sada, radnici „Zelenila“, inače jedinice pri JKP „Timok održavanje“, posadili su blizu 300 drvenastih sadnica. Na Popovoj plaži je posađeno oko 60 sadnica breze, crvene šljive, vrbe, tuje, zatim u ulici 7. septembra posađeno je oko 20 sadnica javora, kuglastog bagrema. Takođe, sadnja je obavljena i u naseljima „Kraljevica“, „Ključ 3″, u ulici Nikole Pašića, zatim na samoj Kraljevici, na kružnom toku, u centru grada i na drugim mestima“, rekao je Vice Lalić, v.d. direktora JKP „Timok održavanje“.


Narednih dana će se aktivno raditi na sadnji breze, crvene šljive, javora kod ostrva u Čupićevoj ulici, zatim u ulici Svetozara Markovića, kod Doma kulture u Kotlujevcu, u ulici Ljube Nešića. Kako napominju u preduzeću „Timok održavanje“, orezane grane će novom mašinom biti prerađene u sečku, a velika posečena stabla, biće iskorišćena za pravljenje građe, koja će biti upotrebljena za rekonstrukciju postojećih, i pravljenje novih klupa, kako u gradu, tako i na samoj Kraljevici. Takođe, od dobijene građe biće rekonstruisane tribine na igralištima Popove plaže.


One comment

  1. bravo svaka cast čestitam

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>