Najnovije vesti
Home / Kultura / Drugo veče „Zoranovih dana“: Zoranov brk otišao u ruke Aleksandra Krstića za ulogu Kleona
Drugo veče „Zoranovih dana“: Zoranov brk otišao u ruke Aleksandra Krstića za ulogu Kleona

Drugo veče „Zoranovih dana“: Zoranov brk otišao u ruke Aleksandra Krstića za ulogu Kleona

Druge večeri Dana „Zorana Radmilovića“ festivalska publika videla je komad „Herostat“ u režiji Irfana Mensura i po tekstu ruskog autora Grigorija Gorina, u izvođenju ansambla Narodnog pozorišta iz Niša. Nagradu „Zoranov brk“ po oceni stručnog žirija dodeljen je Aleksandru Krstiću za ulogu Kleona. 

Aleksandar Krstić je nakon uručeng brka rekao da mu ova nagrada mnogo znači, posebno što mu je to jedna od prvih nagrada.

Predstava „Herostat“ zaječarsku publiku nije ostavila ravnodušnom. Publika, u toku samog komada pomalo stegnuta, na kraju je dugotrajnim apluzom pozdravila glumce.

Prema rečima reditelja, ova predstava, koja je potpisana kao tragikomedija, upozorava na jedan sarkastičan način. Govori o svim Herostratima koji nas danas okružuju, a i sutra će.

„Naši Herostrati nemaju šta da zapale, ali postoje drugi načini da izađu iz svojih malih, jadnih života, naravno, na pogrešan način“, objašnjava Irfan Mensur ne skrivajući radost što je njegova predstava uvrštena u ovogodišnju selekciju. “Bitno je doći na Dane “Zorana Radmilovića” i učestvovati na jednoj ovakvoj manifestaciji“, dodaje on.

Priča prati grčkog trgovca Herostrata koji je 356. godine pre nove ere spalio Artemidin hram, jedno od sedam svetskih čuda, a u težnji da dostigne slavu i besmrtnost. Umesto da bude kažnjen i zaboravljen, zločinac započinje svoj društveni uspon. Tako počinje priča o večitoj borbi dobra i zla, primerena za sva vremena i sve prostore. To je priča o manipulaciji novcem, moći i vlašću, koja kroz vekove stihijski razara celo čovečanstvo.

__________________________
Projekat „Ritam grada“ sufinansiran je sredstvima iz budžeta lokalne samouprave Grada Zaječara.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>