Najnovije vesti
Home / Kultura / Drugo predavanje u biblioteci: „Filmovi koje smo gledali u zaječarskim bioskopima“
Drugo predavanje u biblioteci: „Filmovi koje smo gledali u zaječarskim bioskopima“

Drugo predavanje u biblioteci: „Filmovi koje smo gledali u zaječarskim bioskopima“

Matična biblioteka „Svetozar Marković“ u Zaječaru u četvrtak, 23.februara od 18 sati organizuje drugo retrospektivno predavanje dr Miodraga Velojića „Prvih 50 godina“ – Filmovi koje smo gledali u zaječarskim bioskopima. 

Svi zainteresovani moći će između ostalog da pogledaju inserte iz zabranjenih filmskih ostvarenja i partizanskih filmova, inserte iz domaćih posleratnih filmskih ostvarenja. U sklopu predavanja biće reči i o tome kako se živelo u Jugoslaviji.

-Ove godine navršava se 110 godina od prve filmske projekcije u Zaječaru. Radi podsećanja na dane i večeri koji su se provodili u zamračenim filmskim dvoranama zaječarskih bioskopa organizuju se retrospektivna filmska predavanja pod zajedničkim nazivom „Filmovi koje smo gledali u zaječarskim bioskopima

Kao novi tehnički izum, film se pojavio krajem 19. veka, doživeo veoma brzi razvoj i postigao je veliki uspeh. Već više od stotinu godina traje „filmska čarolija“.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>